Haberler

Aksaray 'robin hood? mahalle halkının bakkal borçlarını kapattı

Güncelleme:

'Robin Hood? mahalle halkının bakkal borçlarını kapattıAKSARAY'da ismini vermeyen yardımsever 2 kadın bir bakkala gelerek veresiye defterindeki yaklaşık 150 ila 200 kişinin 35 bin lira borcunu ödeyip ayrıldı.

'Robin Hood? mahalle halkının bakkal borçlarını kapattı

AKSARAY'da ismini vermeyen yardımsever 2 kadın bir bakkala gelerek veresiye defterindeki yaklaşık 150 ila 200 kişinin 35 bin lira borcunu ödeyip ayrıldı. Bakkal Kadir Elçi, " İstanbul'da bakkallarda borç defterini ödeyip, vatandaşa içinde para olan zarfları dağıtan ' Robin Hood' adını verdikleri yardımseveri duymuştuk, bir benzerini de burada biz yaşadık" dedi. Hacılar Harmanı Mahallesi'nde dün lüks bir cipin içinden inen 40- 45 yaşlarında şık giyimli iki kadın Kadir Elçi'nin işlettiği bakkala geldi. Elçi'ye Aksaraylı olduklarını ancak yurt dışında yaşadıklarını yardımda bulunmak içinde veresiye defterindeki kişilerin borçlarını ödemek istediklerini söyledi. Elçi de veresiye defterinde 150 ila 200 kişinin borcu bulunduğu, hatta aralarında 2 yıllık birikmiş borçlularında olduğunu söyledi. İki kadın veresiye defterindeki 35 bin lira borcu ödeyim ayrıldı. Borçlarının ödendiğini duyan mahallesi sakinleri ise mutlu oldu. İstanbul'daki ' Robin Hood' olayının bir benzerinin yaşandığını belirten Kadir Elçi, şunları söyledi:

"Dün iki kadın içeri girdi. Biri direk veresiye defterini açmamı istedi ve tüm borçları kapatacağını söyledi. Açtım ve 35 bin lirayı nakit ödediler. Ben bu kadınları daha önce mahallede hiç görmedim. Hem milleti hemde beni kurtardı. Bir çok kişi tekrar bakkala gelince borcun yok diyorum ve çok şaşırıyorum. İstanbul'da bakkallarda borç defterini ödeyip, vatandaşa içinde para olan zarfları dağıtan ' Robin Hood' adını verdikleri yardımseveri duymuştuk, bir benzerini de burada biz yaşadık."

Elçi, eski borçlar kapandığı için yeni bir veresiye defteri aldığını belirtti. Bakkala olan borcu ödenen Döndü Baylan, bir okulda hizmetli olarak çalıştığını ve dün alışveriş için bakkala geldiğinde kadınların veresiyi defterindeki borçları öderken gördüğünü belirtti. Baylan, "Okulda çalışıyorum ve dar gelirliyim. Allah razı olsun, bütün borçları ödedi ve gitti. Ona çok teşekkür ediyorum. Kardeşimin 85, benim de 100-150 kadar bakkala borcumuz vardı. Alışveriş için bakkala geldiğinde o iki kadını gördüm. . Veresiye defterindeki borçları hesaplıyorlardı. Kadınlara nereli olduklarını söyledim, onlarda Aksaraylı olduklarını söyledi. 40-45 yaşlarında güzel bakımlı bir kadındı. Kadın bana yurt dışında yaşadığını ve iki bakkalın borcunu ödeyeceğini söyledi 'nasip buraymış, ilk bakkal burası oldu. Ben mahalleliye borçlarımızın ödendiğini söylediğim de kimse bana inanmadı. Yalan söylediğimi düşündüler. Televizyonlarda vatandaşların borcunu ödeyen Robin Hood ağabey olduğunu duymuştuk. Bizim ki de Robin Hood abla oldu." dedi.

Nurgül Sert de, mahallede genelde dar gelirli insanların oturduğunu belirterek, "Allah razı olsun kim olduğunu bilmiyoruz. Yardımseverin biri gelmiş, bütün defterleri hesapları kapatmış. Allah razı olsun, Allah tuttuğunu altın etsin. Herkes çok sevindi, çoluk çocuk. Çok memnun oldular. Çok sevindiler gece 12'ye kadar beklediler. Sevinçlerinden ateş yaktılar. Mübarek aylarda girmek üzere, Allah razı olsun. Benim fazla yoktu, ama bin lira 2 bin lira borcu olanlar vardı." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Robin Hood İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title