Haberler

Akıncı Üssü Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, şehit yakınları ve gaziler ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada Adana İncirlik 10. Tanker U¨s Komutanlıgˆında görevli sanık eski kurmay yüzbaşı Murat Altay savunma yaptı.

15 Temmuz'da koordinasyon brifingine katıldığını, ardından üs komutanı Bekir Ercan Van'ın mesainin erken biteceğini söylediğini belirten Altay, bayrak töreni sonrası filo komutanı binbaşı Orçun Kuş'un terörle mücadele harekatı görevi olabileceğini ve bu nedenle çağırabileceğini ilettiğini bildirdi.

Altay, cuma 21.00 civarı Orçun Kuş'un arayıp filoya gelmesi talimatı verdiğini ifade ederek, bunun üzerine filoya geldiğini söyledi.

Uçağa giderken bindiği minibüste diğer personele ne olduğunu sorduğunu, onların da bilmediklerini söylediklerini dile getiren Altay, "İki uçağın aynı anda kalkması büyük bir olaydır. Normalde bir uçak kalkar, yetmezse 3-5 saat sonra ikinci uçak kalkar." diye konuştu.

Altay, uçağa bindikten sonra Erhan Gazioğlu'nun geldiğini ve rotanın Afyon üzeri olduğunu bildirdiğini ifade ederek, Gazioğlu'nun yardımcı pilot sandalyesine oturacağını söylemesi üzerine yerinden kalkıp arkaya geçtiğini kaydetti.

"Asena-01" çağrı adıyla kalkış yapıldığını ve radarla temas kurulduğunu belirten Altay, radarın Esenboğa'nın trafiğini ihlal ettikleri ve bölgeyi terketmelerine yönelik çağrıları sonrası Konya üzerine gittiklerini bildirdi.

Altay, Konya üzerindeyken Yıldız radardan kalkış yaptıkları meydana dönmelerine yönelik çağrı geldiğini dile getirerek, dönerken "Asena-02"nin filo ile telsiz teması olduğunu duyduklarını söyledi. İniş için yakıt azaltmak üzere bekledikleri sırada üssün talimatı doğrultusunda Ankara üzerine yöneldiklerini ifade eden Altay, "Asena-02"den birleştirilmiş harekat merkezinden inmelerine yönelik talimatı hatırlatması üzerine de bu emrin iptal olduğu bilgisinin iletildiğini iddia etti.

Ankara üzerinde yakıt almaya gelen olmadığını, dinlenmek için arka tarafta bulunan ve yanında penceresi bile olmayan, sadece bir masadan ibaret yere geçtiğini ifade eden Altay, ihtiyaç olduğunda çalışmak için dinlendiğini bildirdi.

Altay, bu sırada Yalova istikametine gidilerek "Atmaca-01" ve "Atmaca-02" adlı 2 F-16'ya yakıt verildiğini, sonra tekrar Ankara üzerine döndüklerini ifade etti.

Murat Altay, 05.30 civarı Erhan Gazioğlu'nun yorulduğunu belirtip yerine geçmesini istediğini ifade ederek, koltuğa oturduğunda yine Yalova-Körfez istikametinden İncirlik'e dönüş yolunda olduklarını kaydetti. Uçak komutanı Kuş'a sorduğunda aynı iki uçağa yine yakıt verdiklerini söylediğini dile getiren Altay, yakıt formunu da doldurduğunu bildirdi.

Altay, 06.02'de iniş yaptıklarını dile getirerek uçakta yedek yardımcı pilot olarak bulunduğunu, uçağı kontrol etmediğini, kimseye talimat vermediğini ve kimseden talimat almadığını söyledi.

"Bu kadar insan senin yüzünden burada"

"Üs komutanı Bekir Ercan Van'ın beni bu darbe girişiminin içine soktuğunu görüyorum ve kendisinden şikayetçiyim." diyen Altay, Van'a seslenerek "Bu kadar insan senin yüzünden burada. Burada insanlara 'nasılsın' diye sorabiliyorsun. Ben utanırım. 20 aydır bir gün vicdan azabı çektin mi? O kadar insan tankların altında ezilirken, bomba atılırken hiç mi vicdanın sızlamadı. Böyle bir vahşete bizi nasıl bulaştırırsın. Omuzuna bir yıldız ekleyeceksin diye o kadar insanın ölmesine nasıl müsaade edersin. Sen ve senin gibi olan herkese sesleniyorum. İnsanlıktan hiç mi nasibinizi almadınız." dedi.

Altay, tahliye talebinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Altay İncirlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title