Haberler

Akil İnsanlar Kanaat Önderleri İle Görüştü

Güncelleme:

Tatvan'daki görüşmelerin ardından Akil İnsanlar Heyeti, Güroymak İlçesi'ne geçerek burada kanaat önderi Nurettin Mutlu ile görüştü.

Tatvan'daki görüşmelerin ardından Akil İnsanlar Heyeti, Güroymak İlçesi'ne geçerek burada kanaat önderi Nurettin Mutlu ile görüştü.

Erentepe Mahallesi'nde Nurettin Mutlu'nun evine giden heyet üyeleri, yaptıkları çalışmaları anlatıp, Mutlu'dan destek istedi. Mutlu, yaşanan olumlu gelişmelerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mutlu, Türkiye'de yaşanan gelişmelerin yerele de yansımasının olması gerektiğini, artık kanının akmaması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Medrese eğitimlerinin de bu dönemde yasalar çerçevesine alınması gerektiğini belirten Mutlu, "Bugüne kadar çok sıkıntılar çektik. Bizim aklımızdan geçmezdi ki, Türkiye 10 yılda bu safhaya gelsin. Son 10 yıl içinde 100 yıllık değişim sağlandı. Bizde Türkiye'de huzurlu bir hava esmesini istiyoruz. Bizim Kürt halkının içindeki yerel huzurun da sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Kanaat Önderlerinden Abdulkerim Çevik ise, bu süreçte bazı taleplerinin olduğunu ifade ederek, taleplerini şöyle sıraladı: "Bu sürece tüm kesimlerin dahil edilmesi gerekiyor. Uzun yıllar yaşanan medrese sorununda 10 yılda önemli bir rahatlama yaşadık. Bunun devamı için yasal bir düzenleme istiyoruz. Ayrıca, sizin gibi bir heyet daha oluşturulmalıdır. Bu heyette alimler yer almalıdır. Heyette hem Kürt alimler hem de Türk alimler yer almalıdır. Bu heyet insanlara nasihat edip bu süreci kolayca anlatabilir"diye konuştu.

Yapılan karşılıklı görüşmenin ardından Heyet Nurettin Mutlu'nun evinden ayrıldı. Heyet Bitlis'teki çalışmalarının bununla tamamlayarak karayolu ile Muş'a hareket etti. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erentepe Güroymak Türkiye Tatvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title