Haberler

Akhisarlı Yazar Dr. Baki Satış'ın 2. Kitabı Çıktı

Manisa'nın Akhisar İlçesinde Ortopedi Uzmanı Olarak Görev Yapan Dr. Baki Satış'ın 2. Eseri Olan Labrys (Çift Balta) Adlı Kitap Çıktı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde ortopedi uzmanı olarak görev yapan Dr. Baki Satış'ın 2. eseri olan Labrys (Çift Balta) adlı kitap çıktı.

Yeni eserinin tanıtımına başlayan Akhisarlı yazar Dr. Baki Satış, Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı ziyaret etti. İmzalı ilk kitabını Başkan Hızlı'ya eden Satış, yeni eserinin basımının Arkeoloji ve Sanat Yayınları tarafından yapıldığını ve 195 sayfadan oluştuğunu söyledi. Akhisarlı bir doktorun kitap yazmasının gurur verici bir durum olduğunu belirten Belediye Başkanı Salih Hızlı yazar Dr. Baki Satış'a teşekkür plaketi verdi.

Kitapta ilk çağdan bu yana çeşitli coğrafyalarda yaşayan farklı etnik ve kültürel toplulukların baltayı kullanım alanları, özellikle de iki yüzü keskin çifte baltayı kutsal kabul edilişi anlatılıyor. Ayrıca kitabın büyük bir bölümünde Akhisar'da bulunan labrys (çift balta) sikkeleri ve tarihsel kalıntıları hakkında da geniş bilgiler yer alıyor.

(BG-MY-ÖA) 07.06.2008 17:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title