Haberler

Akhisar Belediyespor Altın Değerinde 3 Puan Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 33.haftasında Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Mersin İdmanyurdu'nu golcü oyuncusu Gekas'ın golüyle 1-0 yenerek, ligde kalma mücadelesi veren diğer rakiplerinin önünde avantaj sağladı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Mersin İdmanyurdu'nu golcü oyuncusu Gekas'ın golüyle 1-0 yenerek, ligde kalma mücadelesi veren diğer rakiplerinin önünde avantaj sağladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Bugün ligin sonunu ilgilendiren kritik bir maça çıktık. Her ne kadar lige veda etmiş bir takımla oynasak da bugün işimizin zor olacağını biliyorduk. Maçın genelinde biz üstün oynadık. Biraz telaş yaptığımız için ilk yarıda bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Gol son dakikada olsa bizi çok rahatladı. Önümüzde henüz bir hafta daha var. Son maçı oynamadan her şey bitmiş olmuyor. Son maça da aynı ciddiyetle çıkıp bu ligde kalmak istiyoruz. Bundan sonra Orduspor maçını düşünüyoruz. Biz bugün inandık ve sonuna kadar mücadele ettik. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Taraftara da göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden Hamzaoğlu, "Bugün statta belki lig boyunca en dolu şekilde oynadık. Onlar bize inandı Allah'a şükür bizde onları mahcup etmedik. Ligin dibindeyken bile bize olan desteklerini esirgemediler" ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyespor'un tecrübeli oyuncusu Çağdaş Atan ise, yaptığı açıklamada, "33 yaşındayım belki 400 üzerinde maç oynadım ama insan yine de stres yapıyor. Hepimiz yüzde

yüz performansla oynadığımızı düşünmüyorum. Biz kaçırdıkça Mersin İdmanyurdu daha özgüvenli oynamaya başladı. Golcümüz yine üzerine düşeni yaptı ve son dakikada golünü attı. Takımımız tarih yazıyor" şeklinde konuştu.

Akhisar Belediyespor'un savunma oyuncusu Sonko da, zor bir maç olduğunu kaydederek, "Mersin İdmanyurdu bütün sezon böyle oynasalardı sanırım ligde kalırlardı. Gerçekten çok iyi oynadılar. Maçta çok gergindik ama tabii ki biz yılmadık ve sonuna kadar savaştık. Gekas'ın sihiri yine bizi kurtardı" diye konuştu.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ

Sözlerine son haftalarda Türk futbolunda yaşanan kayıp ve olaylara değinerek başlayan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Türk futbolunun önemli bir ismi olan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'yı kaybettik. Bursaspor camiasına başsağlığı diliyorum. Yine Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası hayatını kaybeden Burak Yıldırım'ın ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Hatay Reyhanlı'daki hayatını kaybedenlerin yakınlarının da başı sağolsun üzücü bir hafta geçirdik. Gerçekten bugün çok sayıda pozisyona girdik. Küme düşmüş bir takım, burada 3 puanı hak etmişti. 8 haftada çok önemli şeyler yaptık. Ne yazık ki bugün gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Tüm oyuncularıma göstermiş oldukları performanstan dolayı teşekkür ediyorum. Akhisar Belediyespor'u da tebrik ediyorum" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun kaleci Orkun Uşak ise, "Bu ülkenin bir vatandaşı olarak Hatay'da yaşanan olaylardan dolayı üzüntümüzü dile getirmek istiyorum" diyerek, "Böyle şeyler herkesi üzdüğü gibi bizleri de üzüyor. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Biz kimseye hakkımız geçmesin istiyoruz. Ciddi özveri ile oynadık. Rakibimiz bulduğu pozisyonlardan birini değerlendirdiler. Herkese karşı aynı özveri ve istekle oynayacağız. Beraber mücadele eden tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Bir diğer Mersin İdmanyurdu oyuncusu Burhan Eşer de, mağlup oldukları için üzgün olduklarını dile getirerek, "Bundan önce oynadığımız tüm maçlarda olduğu gibi yine özveri gösterdik. Girdiğimiz pozisyonları atamadık. Mağlup olduk, üzgünüz. Akhisar Belediyespor'a da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akhisar Belediyespor Mersin İdmanyurdu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title