Haberler

"Akbank 39. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi" sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Güncelleme:

Çağdaş Sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 39. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması sonuçlandı.

Çağdaş Sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 39. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması sonuçlandı.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yaklaşık 600 başvuru arasından seçilen 20 eser, Akbank Sanat'ta sergileniyor.

Yarışmanın bu yılki jüri üyeleri arasında Agah Uğur, Leyla Alaton, Saruhan Doğan, Gönül Nuhoğlu, Derya Bigalı ve serginin küratörlüğünü de üstlenen Murat Tabanlıoğlu yer aldı.

Sergi küratörü Murat Tabanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin temasının "Balkon" olduğunu belirterek, "Balkon kavramının gençler tarafından nasıl da farklı anlaşıldığını görme fırsatı buldum. Bazıları gerçekten balkon anlamış, bazıları ise bambaşka düşünmüş. Bu bence çok güzel." dedi.

Tabanlıoğlu, sergide farklı çalışma yöntemlerinin yer aldığına dikkati çekerek, sanatçıların birçoğunun bu yarışma için eserlerini meydana getirdiğini söyledi.

"Tüm sanatseverlerin zevk alacağını düşündüğümüz bir sergi"

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ise yarışmaya Türkiye'nin birçok yerinden 600 başvuru yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle bu pandemi döneminde hem psikolojik hem fiziksel olarak kısıtlanma, içerisi ve dışarısı gibi konularda gençlerin bakış açılarını yansıyan bir sergi oldu. Küratörümüz Murat Tabanlıoğlu, bazı işlerde daha mimari sunumlar yaparken bazılarında daha kavramsal sunumlar gerçekleştirdi. Tüm sanatseverlerin zevk alacağını düşündüğümüz bir sergi olduğunu düşünüyorum."

Bigalı, Akbank Caz Festivali'nin 1-10 Ekim'de gerçekleştirileceğini hatırlatarak, festival kapsamında 15 farklı mekanda Türkiye'den 100'ün üzerinde sanatçının sahne alacağını dile getirdi.

Ücretsiz olarak görülebilecek sergide Aslıhan Uruş, Ayşe Coşkun, Ayşe Gözde Çöklü, Ayşegül Yapar, Büşra Çeğil, Ece Kibaroğlu, Egemen Tuncer – Hacer Kıroğlu, Emin Berk, Hüseyin Demirbaş, İsmail Onur Gönüllü, Ömer Faruk Muslu, Özgün Şahin, Sarya Nurcan Kaya, Seda Kayatepe, Songül Berda Özdemir, Şafak Kocaoğlu, Şener Yılmaz Aslan, Şevval Konyalı, Şükrü Aslan ve Ümran Hümayun'un eserleri yer alıyor.

Akbank 39. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda sergide eseriyle yer alan 21 sanatçıya 105 bin liralık ödül eşit olarak verildi.

Sergi, 20 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Binbaşgil Leyla Alaton Agah Uğur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title