Haberler

Akademisyenler Klasik Müzik Grubu Kurdu

Güncelleme:

ÇÜ Devlet Konservatuvarı'nda 4 öğretim görevlisi, 'Academic Quartet' adıyla klasik müzik grubu kurdu.

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Opera- Şan Anasanat Dalı'nda öğrencilere müzik eğitimi veren 4 öğretim görevlisi, 'Academic Quartet' adıyla klasik müzik grubu kurdu. Aynı zamanda ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü olan bas Mustafa Bayık ile Opera- Şan Anasanat Dalı öğretim üyesi tenor Levent Ayan, bariton Levent Taşkesen ve piyanoda Serdar Büyükedes'ten oluşan grubun repertuvarında Türkçe'den Almanca'ya, İbranice'den Rusça'ya, İngilizce'den Fransızca'ya kadar çok sayıda dilde eser yer alıyor.

Toplam 292 öğrencinin eğitim aldığı konservatuvarda kurulan ve sanat yönetmenliğini Serdar Büyükedes'in yaptığı gruba ilişkin bilgi veren Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, "Klasik müziği Anadolu motifleriyle harmanlayarak topluma daha çok sevdirmek istiyoruz. Grup sayesinde ders verdiğimiz öğrencilere sahne deneyimi de yaşatmış oluyoruz. Hem biz sahneye çıkarak deneyim kazanıyoruz, hem de öğrencilerimiz pratikte bazı şeyleri görüp, duyarak öğrenmiş oluyor" dedi.

'İLGİYİ ARTTIRMANIN PEŞİNDEYİZ'

Yrd. Doç. Dr. Bayık, öğrencilere eğitim verip onlarla birlikte festival, kutlama ve tören gibi çeşitli etkinliklerde sahneye çıkarken 'Öğretim görevlileri olarak niye grup kurmuyoruz?' diye düşündüklerini aktardı. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, "Grubumuzda bas, tenor ve bariton olmak üzere 3 ayrı ses var. Bu farklı sesleri, Anadolu motifleriyle harmanlayıp klasik batı müziğine olan ilgiyi daha da arttırmanın peşindeyiz. Ama öğrencilerimiz öğretim görevlilerinin bu deneyimini yaşayarak sanat yaşamına çok daha emin adımlarla ilerleyecek" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Bayık, grubun önümüzdeki günlerde Adana'da ve başka kentlerde konserler vereceğini de duyurdu. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi levent ayan Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title