Haberler

Akademisyen Meral Camcı Hakkında 7,5 Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

Güncelleme:

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlerden Meral Camcı hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza attığı için daha önce tutuklanan üç akademisyenle beraber hakkında yakalama kararı çıkartılan Yardımcı Doçent Meral camcı hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hazırlanan iddianame tamamlandı.

7,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığı, Meral Camcı hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

DOSYALARI BİRLEŞTİRME TALEBİ

Camcı hakkındaki dosyanın, daha önce haklarında dava açılan tutuklu akademisyenler Muzaffer Kaya, Esra Mungan ve Kıvanç Ersoy'un dosyasıyla birleştirilmesi talep edildi.

İDDİANAME BAŞSAVCININ ONAYINDA

Savcılık, onay için iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun onayına sundu. İddianame onaylanırsa Camcı hakkındaki dosya İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

YURT DIŞINDAN GELİR GELMEZ TUTUKLANMIŞTI

Hakkında yakalama kararı bulunan ve yurtdışında olduğu için ifadesine başvurulamayan Meral Camcı, 31 Mart'ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü polisleri eşliğinde İstanbul Adliyesi'ne gelmişti. Savcılıkça sorgulanan Camcı tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Nöbetçi hakimlik tarafından da tutuklanmıştı.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KULLANDIM"

Meral Camcı mahkemedeki ifadesinde, "Benim için her iki metnin de tek amacı barış sürecinin tesisinin ivedilikle sağlanmasıdır. Vatandaş ve akademisyen olarak bana düşen söz söyleme görevini ve sözümün arkasında durma ve takip görevini yapacağımı söylerim, bu bir suç değildir. Eleştirileri dile getirmek suç değildir. İfade özgürlüğümü kullandığımı düşünüyorum" diyerek suçlamayı reddetmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Meral Camcı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500

Yorumlar (7)

cem:

pkk lı teröristlerle diyarbakır meydanında şivan perver le şarkı türkü söyleyenlere ceza yok mu?

3
4
yanıtYanıtla
ANTİ AKTROL:

AKTROLLER VE FAŞİST MAHLUKLAR HEP HAVLARDA HAVLAR

4
3
yanıtYanıtla
barış:

özgürlük abidesi olarak tarihe geçtiniz barış istemek sadece bu ülkede suç çünkü savaş bir kişi için önemlidir oylarını artırıyor insanların ölümü onları ilgilendirmez ölenlerde onların çocukları değil

4
2
yanıtYanıtla
RIZA:

AY. . UY. . . DEMEYE GEREK YOK. . . HİÇ ÜZÜLMEDİM. . . KATİL, ALÇAK, KALLEŞ, HAİN KATİL PKK YI DESTEKLEYENLERE HİÇ ÜZÜLMEM. . . BU SÖZDE AYDINLAR ÇOK AZINLIKTA OLSALAR BİLE MİDE BULANDIRIYOR. . . BUNLARIN ASIL DERTLERİ ÜLKE, MİLLET VE DEVLET DÜŞMANLIĞI. . . . . . ÜLKEYE KİM ZARAR VERMEK İSTERSE HEMEN ONUN YANIN DA YER ALIYORLAR. . BUNLARDA NE YAZIKKİ EMPERYALİST, HİRİSTİYAN HAÇLILARA ÇALIŞIYORLAR. . . . . . . .

4
1
yanıtYanıtla
KAPTAN:

HAPISI NE YAPAYIM LISANSLARINI IPTAL EDIN 7SÜLALESININ ÖDEYEMEYECEGI TAZMINAT PARACEZASI SALIVERIN NERE CEHENNEME GIDERSE GITSIN

2
3
yanıtYanıtla
BAŞLIKTA AYAĞININ TUZUYLAN YAZIYO:

KARININ AYAKLARIMI TERLEMİŞ ???TUZ ORDANMI YANİ ? :)))

1
2
yanıtYanıtla
eleman:

terörist sevici sözde aydın özde kapkaranlık insanlar. BETER OLUN BETER.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title