Haberler

Ak Partili Karaburun O Geceyi Anlattı: Bomba Atılınca Korumam Kucağına Alıp Meclise Taşıdı

Darbe girişimi olduğu gece meclise giden ve buradan cep telefonuyla yapılan yayınlarda tekerlekli sandalyesi ile kürsünün yanından ayrılmayan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, İnegöl'deki demokrasi nöbetinde o gece yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişimi olduğu gece meclise giden ve buradan cep telefonuyla yapılan yayınlarda tekerlekli sandalyesi ile kürsünün yanından ayrılmayan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, İnegöl'deki demokrasi nöbetinde o gece yaşadıklarını anlattı. Çağrı üzerine evdeki kardeşlerinden helallik alarak Meclis'e gittiğini belirten Karaburun, "Aracımdan sandalyeme geçtiğim sırada büyük bir patlama yaşandı. Öyle büyük bir patlama ki herkes kaçışıyor. Koruma arkadaşım beni kucakladığı gibi hemen içeri aldı" dedi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde dün gece Demokrasi Nöbeti'ne konuşması olarak katılan, geçirdiği kaza sonucu sakat kalınca yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmek zorunda kalan AK Parti Bursa Milletvekillerinden Benrnur Karaburun, 15 Temmuz gecesi TBMM'de yaşadıklarını anlattı. Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz tarihinin çok uzun ve karanlık bir gece olduğunu kaydeden Karaburun şunları söyledi:

"Silah sesleri duyulmaya başladı. Ama ne olduğuna anlam veremedik. Sonrasında ise uçaklar çok alçaktan uçmaya başladılar. Korktuk. Milletvekilleri arasında bir haberleşme grubumuz var. Orada yazmaya başladım. 'Burada silah sesleri var ne yapmamız gerekiyor' diye sordum? 'Hareket etmeyin talimatı bekleyin' diye gruptan yazdılar. Ondan sonra whatsapp grubundan; 'Ankara'da bulunan bütün milletvekilleri meclise gelsin' dediler. Yanımda kardeşlerim vardı. Onlara; 'kefenimizi giydik, hakkınızı helal edin, hadi bismillah çıkıyoruz, reis bizi çağırıyor' dedim ve çıktık."

'DURDURAN POLİSMİŞ, HAMDOLSUN'

Meclise doğru giderken birilerinin aracını durdurduğunu aktaran Karaburun, şöyle devam etti:

"O sırada çok korktuk. Eğer asker olursa yakalayacaklar, eğer polis olursa geç diyecek. Durduran polismiş, hamdolsun. Milletvekili olduğumu söyleyince, izin verdiler geçtik. Meclis'in kapısına geldiğinde, aracımdan sandalyeme geçtiğim sırada büyük bir patlama yaşandı. Öyle büyük bir patlama ki herkes kaçışıyor. Benim koruma arkadaşım beni kucakladığı gibi hemen içeri aldı. Arkadan kardeşlerim geldiler ve içeri girdik. Sonrasında ikinci kata çıktık. Şu büyük bombanın atıldığı kata çıktık. İlk başta hepimiz oradaydık. Meclis başkanımız İsmail Kahraman bey geldiler. Genel kurul açılması lazım, 'milletin kürsüsünü kimseye emanet edemeyiz' dedi ve meclis salonuna girdik."

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bennur Karaburun AK Parti İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title