Haberler

İl Genel Meclisi Üyesi, Gösterişli Açılışları Eleştirdi

Güncelleme:

Zonguldak'ta Ak Partili il genel meclisi üyesi Hüseyin Koca, 'Engelleri bir çiçekle aşıyoruz' adlı projenin tanıtımında, yüksek maliyetli gösterişli açılışları eleştirdi.

Zonguldak'ta Ak Partili il genel meclisi üyesi Hüseyin Koca, engelli bireylerin süs bitkileri konusunda eğitilmesini öngören, 'Engelleri bir çiçekle aşıyoruz' adlı projenin tanıtımında, yüksek maliyetli gösterişli açılışları eleştirdi.

Koca, "Biz bir açılış yapıyoruz, gürültü, patırtı. Biz burada bir proje için kaynak arıyoruz ama bir Bakan geldiğinde araçların benzin-mazot parasıyla 10 tane proje yapılır." dedi.

Reyyan Engelliler ve Yoksunlara Ulaşım ve Dayanışma Derneği'nce hazırlanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından finanse edilen projenin tanıtım toplantısı, İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirildi. Proje koordinatörü, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Koca, engelli bireylerin süs bitkileri konusunda eğitim görerek sosyo-psikolojik, bedensel yeterliliklerini artırmak, kendilerini ve ailelerini topluma kazandırma amacıyla hazırlanan proje hakkında bilgi verdi. Koca, Türkiye'de 3'üncü, Zonguldak'ta ise ilk kez uygulanması planlanan 91 bin 480 Euro bedelli projeden, 50 engellinin faydalanmasının amaçlandığını ifaden etti.

Bu tür projeler için kaynak bulmakta zorluk çekildiğini anlatan Koca, yüksek maliyetli gösterişli açılış ve törenleri eleştirdi. Koca, şöyle konuştu:

"Biz bir açılış yapıyoruz, gürültü, patırtı. Bakanlar, Valiler, ilgililer, bilgililer. Biz burada bir proje için kaynak arıyoruz ama bir Bakan geldiğinde araçların benzin-mazot parasıyla 10 tane proje yapılır. İşte onun için biz daha hala geri kalmış statüsünden kurtulamadık. İnşallah, bu günlerimizi geleceğe yönelik daha aydınlık görüyorum. Kim ne derse desin ülkemizde, şehrimizde çok güzel şeyler oluyor. Biz bunlara tanığız."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ise, Zonguldak'ta 5 bin 944 engellinin bulunduğunu söyledi. Yaşlı, hastalıklı ve engelli bireylerin sağlık sorunlarının tedavi edilmesine yönelik çalışmalar ne kadar önemliyse, bu bireylerin yaşam kalitesinin arttırılmasının da önemli olduğunu vurgulayan Çelik, "Proje ile ilimizde 50 engelli vatandışımıza üretim seralarında eğitim verilecek. Proje ile engellilerimizin engellerinden uzaklaştırılması ve topluma kazandırılması hedefleniyor." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Necmi Çelik Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title