Haberler

AK Parti'den, 6'lı Masa'nın "Cumhurbaşkanı Erdoğan bir daha aday olamaz" restine yanıt: Adaylığı önünde hiçbir engel yoktur

Güncelleme:

Dün gerçekleşen 6'lı Masa toplantısında liderler yaptıkları ortak açıklamada "TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" ifadelerini kullandı. 6'lı Masa'nın çıkışına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde dün 11'inci kez bir araya gelen Altılı masa liderleri, 9 saat süren toplantının ardından yayımladıkları ortak açıklamada "TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.

AK PARTİLİ ÇELİK: BU TARTIŞMA KONUSU BİLE DEĞİLDİR

6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili çıkışına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Çelik, "Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Bu esasında bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır. 6'lı masadan demokrasimiz adına hiçbir şey beklenmeyeceği tamamen belli olmuştur. Dün yaptıkları toplantıda, 'TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir' demişler.

"CHP, Cumhurbaşkanımızın 2023'te Aday Olabileceğini Biliyordu"

"GİZLİ ORTAĞIN KANADOĞLU ZİHNİYETİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

Böylece 6'lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmıştır. Aylarca toplantı yapıp ulaştıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışı olmuştur. Bunca toplantıdan sonra 6'lı masa, hukuku siyasallaştırarak siyasete yön vermeye çalışan vesayet durağına park etmiştir. Geçmişin demokrasiyi boğmaya çalışan tüm metotlarını bugün yeniden sahaya sürüyorlar. Sadece milletin yön vereceği demokratik süreçleri gasp etmeye çalışıyorlar.

AK Parti Sözcü Çelik'ten 6'lı Masa'nın 'Erdoğan bir daha aday olamaz' çıkışına tepki: Adaylığı önünde hiçbir engel yokturAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

"DEMOKRASİ MEYDANINDA YARIŞMAKTAN KORKTUKLARINI İKRAR ETTİLER"

Bu metotları çok iyi tanıyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımların adını çok iyi koyuyor. Tüm vesayet teşebbüsleri cevabını sandıkta alacaktır. Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına kimse ipotek koyamayacak. Demokrasi tarihimizin çok yakından tanıdığı bir tablo yeniden yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızla serbest bir demokratik seçimde yarışmaktan korkanlar yine Cumhurbaşkanımızın önüne hukuksuz ve siyaset dışı engeller sürmeye çalışıyorlar. Bunlar bir kere daha milletimizden net bir demokrasi dersi alacaklar. Bu sayede neden Cumhurbaşkanımızın karşısına aday çıkartamadıkları da belli oldu. Dünkü beyanlarıyla Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarını ikrar ettiler.

"MİLLETİMİZİN TÜM MEYDANLARDA VERDİĞİ MESAJ AÇIKTIR"

Cumhurbaşkanımız bu seçimlerde yeniden adaydır. Cumhur İttifakı, adayının Cumhurbaşkanımız olduğunu aylar önceden açıklamıştır. Milletimizin tüm meydanlarda verdiği mesaj açıktır. 'Söz ve karar milletindir' diyen siyasetimiz yoluna devam etmektedir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ömer Çelik AK Parti Ömer Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Alfakurt:

Sırf aday olamaz dediğiniz için Recep Tayyip Erdoğan'a oyumu verecem.

82
87
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Sırf bunun içinse hakkim zehir zıkkım olsun sana . Canı gönülden oy verene lafım yok ancak senin gibi iktidar olsunmuhalefet olsunherhangi bir partiye abuk subuk bir sebeple oy verenlere hakkım.zehir olsun . Oy vatandaşlık görevidir herkesin hakkı vardır senin oyunda böyle sorumsuzluk mu olur ?

yanıt11
yanıt14
Kaan Yüksel:

Şakamısınız siz erdoğanı tartışacağınıza adayınızı belirleyin..Ayrıca kim dedi size tekrar aday olamaz diye abd büyükelçisimi ? Biz darbede yapabileceklerimizi gösterdik bence hiç kirli oyunlara girmeyin artık onlar eskidi bedelini ağır ödersiniz..

75
57
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Anayasa yı aç ve 101. maddeyi oku ondan sonra anayasaya kim darbe yapıyormuş onu öğren.

yanıt21
yanıt11
Onur Yener:

Korkunun ecele faydası yok, Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı olacaktır.

44
51
yanıtYanıtla
Es Es:

olamayacak anayasa o yetkiyi vermiyor. kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar şuan

yanıt0
yanıt0
halit kaktüs:

Kendileri aday çıkaramayıp karşı tarafın adayına saldırmakta ancak bunlardan beklenirdi. Kaybedeceklerini anladı altılı masa çamur atmaya başladı ama bu çamur dönüp kendilerini bulacak haberleri yok. :))

27
30
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Mecbur aday olacak,,, çünkü altı aydır karşısına aday bulamadınız,, çay keyfi kahve keyfi altı ay geçti....bu kafayla seçim kazanmanız Nasrettin hocanın göle yoğurt mayalaması ile aynı şansa sahip...onun ya tutarsa umudu var,, sizde oda yok....

31
16
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Hani söz milletteydi millet cumhurbaşkanımızı destekliyor neyden korkuyorsunuz

16
13
yanıtYanıtla
Es Es:

söz milletin.. ANAYASA var bu ülkede dikkatini çekerim herşey yasalara uygun olmalı. 2 defadan fazla cumhurbaşkanı seçilemez anayasa açık ve net

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title