Haberler

AK Parti'nin Gümüşhane 2.sıra Adayı Hüseyin Tüysüz Oldu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili İkinci Sıra Adayı Hüseyin Tüysüz Oldu.

AK Parti Gümüşhane milletvekili ikinci sıra adayı Hüseyin Tüysüz oldu.

AK Parti'nin Gümüşhane'de aday gösterdiği Kemalettin Aydın ve Aydın Pişiren'in aynı köyden olduğunun ortaya çıkması üzerine, Aydın Pişiren'in adaylıktan çekilmesinin ardından, boşalan ikinci sıraya Hüseyin Tüysüz getirildi.

Hüseyin Tüysüz, 1970 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kızılca köyde, orta okulu Kelkit İmam Hatip Lisesi'nde, liseyi Samsun'da 19 Mayıs Lisesi'nde tamamladı. 1990-1991 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Yabancı Dil İngilizce Hazırlık okudu.1997 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 1998 yılında Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'nde, Gelir Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında KOSGEB Trabzon İşletme Geliştirme Merkezi Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak görev aldı. 2000 yılında aynı kurumda Merkez Müdürü olarak atandı ve halen görevine devam ediyor. Halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun Sektörel Lisanslar Çalışma Grubunda, KOSGEB-K.T.Ü. Teknoloji Geliştirme Merkezi İcra Kurulu'nda kurul üyesi olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Tüysüz, balıkçılık, yöresel ürünler ve turizm kaynakları gibi bölgenin gelişme potansiyellerine dönük projelerin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde önemli görevler üstlendi. Ayrıca Trabzon Tüketiciler Derneği'nde ve Gümüşhaneliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olan Tüysüz, İngilizce, Arapça ve Japonca olmak üzere üç dil biliyor. Tüysüz, evli ve üç çocuk sahibidir.

(OY-İRT-Y)

08.06.2007 17:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title