Haberler

AK Parti MKYK, Kongre Tarihini Onayladı! Erdoğan '5. Çocuğum' Dediği Partisine Dönüyor

Güncelleme:

AK Parti MKYK, olağanüstü kongrenin 21 Mayıs'ta yapılması kararını onayladı. Erdoğan'ın partiye üyelik kararı oy birliği ile alındı. Böylece Erdoğan'ın "5. çocuğum" dediği partisine dönüş yolu açıldı.

Ak Parti Genel Merkezi'nde yarın rozetini takacak olan Erdoğan, 3 yıl sonra "beşinci çocuğum" dediği partisine dönüyor. Erdoğan, 21 Mayıs'taki kongre ile de genel başkanlık koltuğuna oturacak. Bunun için de süreci başlatacak karar bugün peş peşe yapılan toplantılardan çıktı. AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, MKYK sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın genel merkezde yapılacak toplantıda AK Parti üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz" dedi.

MKYK, OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARINI RESMEN ONAYLADI

İlk olarak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, saat 10.40'ta başladı. Merkez Yürütme Kurulu toplantısı saat 14.00 sıralarında bitti. MYK'nın ardından Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezindeki toplantı, saat 14.50'de başladı. Toplantı 16:20 sıralarında bitti. Toplantıda AK Parti'nin 21 Mayıs'ta olağanüstü kongereye gitme kararı resmen onaylandı. Toplantıda, kongre hazırlıkları için MYK'ya yetki verildi.

ERDOĞAN'IN PARTİYE ÜYELİK KARARI ONAYLANDI

MKYK'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'ye 3 yıl sonra tekrar üye olması kararı oy birliği ile alındı.

ERDOĞAN İÇİN 8. KAT HAZIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan için AK Parti Genel Merkezi'nde daha önce Genel Başkan makamı olarak kullandığı 8'inci kattaki odası yeniden hazırlandı. Erdoğan'ın üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından 8'inci kattaki odasına çıkarak tebrikleri kabul etmesi bekleniyor.

AKTAY KAMERALARIN KARŞISINA GEÇTİ

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, MKYK sonrası açıklama yaptı. Aktay'ın açıklamalarından satır başları:

"Herkes aynı iklimin içerisinde. Bugünü bir şölen olarak değerlendirdik. Bütün bu tartışmaların bizim için bir öfke konusu olmaktansa birlik vesilesi olarak değerlendirilmesi mümkün.

Gündem tabii ki 16 Nisan referandumundan sonra ortaya çıkan siyasi durumun değerlendirilmesi ve adımlar. Bundan sonra atılacak adımlarda 16 Nisan'dan sonra referandum paketi içerisinde hemen devreye giren 3 madde. Bir tanesi HSK'nın teşekkül ettirilmesi. O süreç devam edecek.

Yargının birleştirilmesi maddesi. Askeri yargının kaldırılması maddesi.

"YARIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ÜYELİĞİ İHYA EDİLECEK"

3. madde anayasamızın cumhurbaşkanımızın partisiyle ilişkisinin kesilmesini öngören maddesiyle birlikte cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu partisiyle ilişkisinin ihya edilmesi amacıyla, davete icabeten cumhurbaşkanımızın yarın partimizle ilişkimizin ihya edilmesine dair MKYK'da yapılan görüşme neticesinde bütün üyeleri bu kararı oy birliği ile onaylamış oldular. Yarın Cumhurbaşkanımızın üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz.

Bir sistemin kavramları ile başka bir sistemin kavramlarını değerlendirmek olumlu sonuçlar veremeyebiliyor. Yeni siyasi geleneklerimize çok önemli etkisi olacak olan yeni bir duruma geçmiş olduk. Bu süreç içerisinde alışmamız gerçekleşecek kavramlarımız da değişecek.

21 MAYIS'TA OLAĞANÜSTÜ KONGRE

Yarın törene kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri, merkez disiplin kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile Cumhurbaşkanı Külliyesi'nden katılacak üyeler ile düzenlenecek bir merasim olacak.

21. Mayıs'ta 3. olağanüstü kongreye gitmek kararı da alındı. Bu kongrede bir seçim yapılması ve sayın Cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığa seçilmesini öngörüyoruz.

YSK'nın son seçim sonuçlarına göre 51.41 Evet oyu vermiştir. Biz Evet oyu verenleri de Hayır oyu verenleri de kucaklayan bir anlayış içerisinde kabul ediyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title