Haberler

AK Parti'li Karasayar, Muhtarlarla Toplantı Yaptı

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun'da Yaşanan Elektrik Kesintilerinin Yakın Zamanda Sona Ereceğini Söyledi.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun’da yaşanan elektrik kesintilerinin yakın zamanda sona ereceğini söyledi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda muhtarlarla bir araya gelen Karasayar, ilçe halkını çileden çıkaran elektrik kesintilerinin yapılacak çalışmalarla artık yaşanmayacağını kaydetti. Muhtarların siyasilerle halk arasında köprü kurduğunu belirten Karasayar, “Halkımız muhtarları seçerek, kendilerini temsil hakkı vermiştir. Bugün sizlerle bir araya gelerek İskenderun’un sorunlarını ve sıkıntılarını paylaşmak istedim. Elbette çözebileceğimiz noktada daire müdürlerimiz ile elimizden geleni yapacağız. Burada halledemediğimiz sorunları da Ankara’ya taşıyarak orada çözüm arayacağız" dedi.

Elektrik kesintilerinin İskenderunlular için önemli bir sorun haline geldiğini ifade eden Karasayar, "Bunun farkındayız. Esnaflar, eş ve dostlarımız da bizi bu sorunla ilgili olarak sürekli arıyorlar. Bu projenin tamamı yaklaşık 60 milyon YTL’lik bir proje. Fakat ilk etapta 16 milyon YTL’lik bölümünün ihale edilmesi gerekiyordu. O proje için biz 2.7 milyon YTL’lik bir ödenek ayırttık. Bu rakamı da 4 milyon YTL’ye çıkarmak için bakanımızla görüştüm. Kendisi de ihalenin bir an önce yapılmasını ve ihaleden sonra bu rakamın incelenerek artırılabileceğini belirtti. Tabii son yıllarda enerji ihtiyacının artması ile birlikte, yani hiçbir yatırım yapılmadan kullanımın artması elektriğin bu hale gelmesini sağlamıştır. Bizim hükümetimiz zamanında Şekere tarafında 5 milyon YTL'lik yatırım yapılarak, elektriğin rahatlaması için çalışma yapılmış. Ancak onun dışında hiçbir yatırım yapılmamış. Sadece 1998 yılında elektrik kablolarının yer altına alınması istemi nedeniyle bir ödenek istenmiş, o da yerel yönetim ile ters düşülmesi sonucu iptal edilmiştir. Biz İskenderunlu hemşehrilerimizi karanlıkta koyamazdık, bu sorunu çözmemiz gerekiyordu, gerekli desteğin sağlanacağı açıklaması yapıldı. Geçtiğimiz hafta sonu gerekli incelemeler ve araştırmalar yapıldıktan sonra şehir geneline konulacak 6-7 trafo ile elektrik kesintilerinin yüzde 90 düşürüleceği belirtildi. Şu anda 4 trafo faaliyete girdi. Trafoların aktif olduğu yerde de elektrik kesintileri sona ermiştir. İnşallah geçici olarak elektrik konusunda İskenderun’u rahatlatacağız” diye konuştu.

(AS-MT-MT-Y)

19.01.2008 17:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title