Haberler

AK Parti Karabük Milletvekilleri Gazetecilerle Buluştu

AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, gazetecilerle bir araya geldi.

AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, gazetecilerle bir araya geldi.

Safranbolu ilçesinde bir restoranda yapılan toplantıda konuşan Milletvekili Ünal, seçimlerin ardından Karabük'ün yatırımları, vatandaşların sorunları gibi birçok konuyla ilgilendiklerini söyledi.

ABD'nin baskısıyla bir dolar moralsizliği oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Ünal, "Tabii Türkiye'de dolarla yapılan işler var ama tarladaki domatesin dolarla da çok alakası yoktur. Doların çıkmasıyla salça fiyatının da dolarla çok fazla alakası yoktur." diye konuştu.

Türkiye'nin bundan önce çok krizler geçirdiğini, bu olumsuzlukların da üzerinden geleceğini aktaran Ünal, şöyle konuştu:

"Her şey dünyada aynı hızla devam etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bütün olumsuzluklara rağmen yoluna devam etmekte, büyüme hızlarına her çeyrekte olduğu gibi bu çeyrekte de büyüme hızını yakalamış ve büyümeye devam etmektedir. Bu gibi dönemlerde kimin kime dost olduğunu, kimin kime dost olmadığını gösteren durumlardır. Bunların hepsinden ders almamız gerekir."

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) çok konuşulduğunu ve eleştirildiğini vurgulayan Ünal, "Bir zamanlar biz 'KARDEMİR batıyor' diye ağlarken, bugün KARDEMİR çok iyi noktalara gelmekte. Kötüsünü de konuşuyoruz, iyisini de konuşuyoruz. İyi olduğu zaman da biraz övün. Orada 6-7 bin işçi çalışıyor. Yönetimde olanlara ayrı, yönetenlere ayrı konuşuluyor. Onları biraz kendi haline bırakalım. Bugün orada çok güzel yönetim ve yönetim kurulu başkanı vardır. Biz döverek, eleştirerek bir şey kazanamayız. Bugün tren tekerine kadar olan zincir kolay oluşmadı." değerlendirmesinde bulundu.

KARDEMİR'in işçi alımıyla ilgili sorulan soruya da cevap veren Ünal, şunları kaydetti:

"KARDEMİR işçi almalıdır. Bu alınan işçiler yeterli değildir. Bu sayı müracaat edenler kadar varsa ya da mülakata girmiş ne kadar insan varsa almalıdır. KARDEMİR'in bu şehre, bu gençlere boynunun borcu, vefa borcudur. Sağa çekmek, sola çekmek değildir, mesele toplam fayda sağlamaktır."

Milletvekili Niyazi Güneş ise, KARDEMİR'in işçi alımında beklentinin altında kaldığını her fırsatta söylediğini belirtti.

Beklentinin bu olmadığını vurgulayan Güneş, "Müracaat eden 406 kişi var. Bunlar işsiz sanat okulu mezunu gençlerimiz, Karabük sokaklarında geziyorlar. Biz bunlar alınabilirse Karabük'ün bir nebze rahatlayabileceğini söyledik ve söylüyoruz. KARDEMİR yönetimi 'Bunları almayacağım' demedi bize ama peyderpey bu işler bu yolda devam ediyor. Biz ümitliyiz ama KARDEMİR'in yönetimini de hizmet anlayışı içerisinde işlerini yapmalarına imkan ve fırsat vermeliyiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Niyazi Güneş Ak Parti Karabük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title