Haberler

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarından Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Güncelleme:

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, katıldığı bir televizyon programında imam hatip okullarında okuyan ve mezun olanlar hakkında söylediği sözlerle ilgili Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, katıldığı bir televizyon programında imam hatip okullarında okuyan ve mezun olanlar hakkında söylediği sözlerle ilgili Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin ile gençlik kolları üyesi 50 kişi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına Mütercimler hakkında suç duyurusu dilekçesi sundu.

Dilekçede, şüpheli Erol Mütercimler'in 7 Eylül'de katıldığı bir televizyon programında imam hatip okullarında okuyan ve mezun olanlar hakkındaki sözlerine yer verildi.

Dilekçede, imam hatip okullarının mensuplarına ağır hakarette bulunan ve onları aşağılayan Mütercimler'in, "hakaret" ve "halkın bir kesimini aşağılamak" suçlarından cezalandırılması için kamu davası açılması talep edildi.

Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, adalet sarayı önünde yaptığı açıklamada, "Bugün burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop'u, çok sayıda eski bakanımızı, milletvekillerimizi, her alanda ülkemize büyük hizmetleri olan birçok kişiyi yetiştiren imam hatip liselerinin, imam hatip lisesi mezun ile mensuplarının, il ve ilçe teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızın yanında bulunmak ve imam hatip liselerine ve imam hatip lisesi mezunlarına karşı son derece ağır ve çirkin ithamlarda bulunan, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmak için toplandık." dedi.

Mütercimler'in ifadelerini bireysel bir talihsizlik olarak değil bir zihniyet olarak gördüklerini belirten Tomakin, belli bir grubun tamamen bu zihniyetle donanmış olduğunu ve sürekli imam hatip liseleri üzerinden bir tartışmaya ve ithamlara zemin hazırlandığını düşündüklerini söyledi.

Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdurrahman Sacid Göksu da Erol Mütercimler'in lafın nereye gideceğini düşünmeden, meydanın boş olduğuna güvenle yaptığı patavatsız konuşmanın, hayasızca ve kabul edilemez oluşunun yanında Türk Ceza Kanunu'nda da tanımlanan, hakaret, iftira ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlarının maddi unsurunu oluşturduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizler AK Parti İstanbul Gençlik Kolları olarak, imam hatip lisesi mezunları, mensupları ve imam hatip liselerine gönül vermiş gençler olarak açıkça söylüyoruz, ey Erol Mütercimler, ey imam hatip lisesi düşmanları, imam hatip liseleri ruhumuzdur, özümüzdür, geçmişimiz ve geleceğimizdir. Ne imam hatip liselerini ne de imam hatip lisesi mezun ve mensuplarını asla yalnız bırakmayacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Erol Mütercimler İstanbul AK Parti Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title