Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Osmaniye'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "El ele, gönül gönüle vermezsek bu coğrafyada hayat hakkı yok bize. Bugün Suriye'de kimin ilçe başkanı olduğu, Irak'ta kimin milletvekili olduğu önemli mi? Hiçbir kıymeti yok. Önce birliğimiz, düzenimiz önemli." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "El ele, gönül gönüle vermezsek bu coğrafyada hayat hakkı yok bize. Bugün Suriye'de kimin ilçe başkanı olduğu, Irak'ta kimin milletvekili olduğu önemli mi? Hiçbir kıymeti yok. Önce birliğimiz, düzenimiz önemli." dedi.

Sorgun, partisinin Sumbas ilçesindeki Devlet Bahçeli Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen kongresinde, İstanbul'da üniversite okurken İstanbul-Konya arasını trenle 15 saatte gidilebildiğini anlattı.

Ankara-Konya arası yüksek hızlı tren seferlerinin başladığına değinen Sorgun, "Saatte 250-270 kilometre hızla. Şu an yeni vagonlar geliyor. Onlarla birlikte hız 350 kilometreye çıkacak. Demek ki isteyince olabiliyormuş. Eskiden 15 saatte gidilen İstanbul şu an 4-4,5 saat. Ankara-Konya arasında yüksek hızlı trenimiz çalışıyor. Konya-Karaman arası bitti, önümüzdeki yıl seferlere başlanacak. Karaman-Ulukışla arası çalışmalara başlandı. Ulukışla-Yenice arası ise projelendiriliyor. Konya'dan gelen tren Yenice'den Mersin'e, Adana'ya, Gaziantep ve Şanlıurfa'ya gidebilecek. Önümüzde Recep Tayyip Erdoğan, arkamızda millet olduktan sonra neler yapacağız neler endişe etmeyin" diye konuştu.

"Önce birliğimiz, düzenimiz önemli"

Sorgun, Anadolu ve Mezopotamya topraklarının pahalı bir coğrafya olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bu topraklarda barınmak kolay değil. Bu topraklar petrol, doğalgaz olduğu için pahalı değil. Bundan bin yıl önce petrol, doğalgaz mı biliniyordu? Peki haçlıların Moğolların ne işi vardı? Dünyanın merkezi burası. İnsanlığın, kültürün, semavi dinlerin merkezi burası. Nasıl Sumbas'ın, Osmaniye'nin merkezindeki evlerin değeri kirası pahalıysa bu coğrafyada öyle. Bu nedenle gözümüzü dört değil sekiz açmamız gerek. El ele, gönül gönüle vermezsek bu coğrafyada hayat hakkı yok bize. Bugün Suriye'de kimin ilçe başkanı olduğu, Irak'ta kimin milletvekili olduğu önemli mi? Hiçbir kıymeti yok. Önce birliğimiz, düzenimiz önemli."

Makam ve mevkinin geçici şeyler olduğunu belirten Sorgun, "Bugün mezarlıklar, kendini vazgeçilmez sananlarla dolu. Makam ve mevki mi önemli yürek mi? Bu memleketin başında bir zat 7 sene durdu. Adı Ahmet Necdet Sezer. Bana kendisinin hizmet ettiği yıllarda en önemli hizmetini söyleyebilir misiniz? Yok. Geçen Afyonkarahisar'da kongreye gitti. Dedim, 'Sizin hemşehriniz söyleyin bari bir hizmeti oldu mu olmadı mı?' En fazlası 'kırmızı ışıkta durmak' dediler." ifadesini kullandı.

"Ömer Halisdemir'in ismini bilmeyen kalmadı"

Ahmet Sorgun, Ömer Halisdemir'in adının 15 Temmuz'dan önce bilinmediğini ancak 15 Temmuz sonrası bilmeyen kimsenin kalmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyaca ünlü bir futbolcu muydu? Bir sanatçı mıydı? Nobel almış birisi miydi? Yüz binlerce astsubayımızdan birisiydi. 15 Temmuz'dan sonra parklara, bahçelere, sokaklara en çok adı verilen isim oldu. Peki neden? O sadece tam vaktinde görevini yerine getirdi. O, başı ihanet sonu zaferle biten gecede sadece birkaç saniye içinde görevini yaptı. Hainlerin başını itlaf etti. Hani belediyelerin zararlı hayvanları ortadan kaldıran itlaf ekipleri olur. Terzi var ya onu itlaf etti ve hain girişimin yönünü değiştirdi. 15 Temmuz'da Osmaniye, Ankara Kızılay, İstanbul Taksim, Konya Mevlana Meydanı neyse Hakkari'de de, Van'da da, Şırnak'ta da kardeşlerimiz ellerine Türk bayraklarını alarak meydanlara koştular. İşte millet olmak budur."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Sorgun Osmaniye Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title