Haberler

AK Parti Elazığ Milletvekili Bulut Açıklaması

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, "İnşallah başkanlık sistemi uzun sürmeyecek bir süre içinde Türkiye'ye gelecektir.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, "İnşallah başkanlık sistemi uzun sürmeyecek bir süre içinde Türkiye'ye gelecektir." dedi.

Ak Parti Keban İlçe Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısına katılan Bulut, AK Parti'nin gelmesiyle birlikte Türkiye'de çok şeyin değiştiğini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteciyi misafir ettiklerini dile getiren Bulut, "Biz üç milyon insan aldık sesimizi çıkarmadık, onlara hissettirmedik. Avrupa'ya 300-500 bin insan gitti, şaşırıp kaldılar. 'Aman ha alın ha, aman ha' dediler. 'Ne olursun sizinle bir anlaşma, bunları da alın' dediler ama biz bundan da imtina etmedik, onları da aldık." diye konuştu.

Başkanlık sistemine de değinen Bulut, parlamenter sistemin getirdiği koalisyon sisteminden dolayı 1960 ile 1970 yılları arasındaki 10 yılda 11 tane iktidar değiştiğini anımsattı.

Türkiye'de kalıcı bir sistem olsun diye başkanlık sistemini, yeni anayasayla bir kez daha milletin önüne çıkacaklarını belirten Bulut, şunları söyledi:

"Bir kez daha milletimize gideceğiz. İnşallah bunu kazandığımız anda itibaren artık bu ülke, önü açık ülkelerden bir tane olacak. Bakın Amerika'da defalarca başkan değişti, kabiliyetli olan geldi, kabiliyetsiz olan geldi, yetenekli, yeteneksiz başkanlar geldi ama Amerika'ya bir şey olmadı, Niye olmadı? Sistem ülkeyi teminat altına almış, bundan dolayı bir şey olmadı. Biz de aynı şekilde ülkeyi sistemin teminatı altına almasını istiyoruz. Bundan dolayı darbe anayasası ortadan kalkacak, hem de inşallah başkanlık sistemi uzun sürmeyecek süre içinde Türkiye'ye gelecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Metin Bulut AK Parti Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title