Haberler

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, Hükümetin Tarım Politikasına İlişkin Değerlendirmelerde Bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, AK Parti'nin Öncelikli Meselesinin Tarım Olduğunu Söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, Hükümetin tarım politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, AK Parti'nin öncelikli meselesinin tarım olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, AK Parti'nin öncelikli olarak tarım konusunda ve çiftçilere destek hususunda yapılması gerekeni yapmanın mücadelesini verdiğini belirterek, "Çiftçilerimiz en yüksek destekleme rakamlarına AK Parti iktidarı ile ulaştı. Köylülerimizin en çok traktör satın aldığı yıllar, hayvancılığın en fazla desteklendiği dönem, ilk mazot desteği, en düşük tarımsal kredi faizleri, en yüksek miktarda tarımsal kredi miktarı, en fazla çiftçi borcunun silindiği yıllar da yine bizim iktidarımızda yaşandı. AK Parti iktidarında, traktör satışlarında 5 kat artış sağlandı. Haciz kıskacından kurtulan çiftçilerimiz düşük faizle traktörlerini yenilemeye başladı. Halkımızın daha ucuz gıda temin edebilmesi için, birçok işlenmiş gıdada uygulanan KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. 70 yıldır beklenen Tarım Kanunu, 12 temel kanunla birlikte yürürlüğe girdi. 2002 yılında 872 bin ton hububat için çiftçimize 86 milyon YTL ödenmiş iken, 2006 yılında 2,3 milyon ton hububat için 723 milyon YTL ödendi" dedi. Bunların gerçekleştirilen icraatlardan sadece bir kaçı olduğunu belirten Uçar, "Tabiki tarım alanında yapılması gereken önemli düzenlemeler var. Bunları da süreç içersinde yapmaya devam edeceğiz. Hükümetimizin tarıma verdiği önem kararlılıkla devam edecektir" dedi. AK Parti'nin tarım politikasını eleştirmeye hiçbir muhalefet partisinin hakkı olmadığını ifade eden Bilal Uçar; "Tarım konusu masa başında ahkam kesilerek yapılacak bir iş değildir. Şu an CHP il başkanı tarım sektörünün ve küresel tarımın yapısını ve gidişatını bilmeden yine bir takım açıklamalar yapmaktadır. Bu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Dünyanın hızlı değişimine ve gidişatına ayak uyduramayan ve Dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip edemeyenlerin yapacağı açıklamalardır. Öyle ki; şehrimizi bile henüz tanıyamamış kişilerden küresel yapıları, dengeleri ve dünya'nın gidişatını da takip etmesi beklenemez" dedi.

(AV-Y) 17.05.2008 15:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title