Haberler

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün Açıklaması

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Avrupa Birliğine (AB) aday ülkeler arasında vatandaşlarına vize uygulanan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten, “Haksız durumun düzeltilmesine yönelik hükümetimizin çabaları 2013 yılında daha da yoğunlaşmıştır.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Avrupa Birliğine (AB) aday ülkeler arasında vatandaşlarına vize uygulanan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten, "Haksız durumun düzeltilmesine yönelik hükümetimizin çabaları 2013 yılında daha da yoğunlaşmıştır. 16 Aralık'ta imzalanacak anlaşmayla AB ve Türkiye arasında vize muafiyetine yönelik diyalog süreci başlayacak" dedi.

2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın Avrupa Birliği Bakanlığı bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına söz alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na hitap etti.

Ürün, konuşmada Türkiye'de son 12 yılda yaşanan gelişmeler neticesinde Türkiye'siz AB'nin olmayacağı fikrinin hakim kılındığını ifade etti.

Milletvekili Halil Ürün, şunları söyledi:

"Bu noktada son 12 yılda yaşanan gelişmeler, Türkiye AB ilişkileri açısından AB'siz Türkiye'nin değil, Türkiye'siz AB'nin olamayacağı fikrinin hakim kılınması anlamında önem arz etmektedir. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin başlangıcı olarak kabul edilen Ankara Antlaşması'nın 50. yılını yaşıyoruz. AK Parti döneminde yapılan çok sayıda yasal düzenleme ile Avrupa Birliği süreci büyük bir kazanıma dönüşmüştür. Bu noktada AB'nin gerçekleştirilebilir bir hedef olması hususunda devrim niteliğinde çok büyük gelişmeler yaşanmıştır. AK Parti hükümeti göreve geldiği günden beri Türkiye'de AB müktesebatı çerçevesinde her türlü reformu öncelikli gündem maddesi olarak belirlemiş ve bu doğrultuda AB'ne uyum için gerekli tüm yasal düzenlemeler adım adım hayata geçirilmiştir."

Avrupa Birliğinin krize rağmen kişi başı refahın en yüksek bölge olduğu kaydeden Ürün, AB hedefinin Türkiye için ulusal bir mesele olduğunu dile getirerek, "Birleşmiş Milletler Kalkınma Raporlarına göre yaşam süresi ve standartları ölçüt olarak belirlenen insani kalkınma değeri açısından, AB üyesi ülkeler listenin en üst sıralarındadır. Okuryazarlık ve okulluluk oranından, cinsiyet eşitliğine kadar pek çok dünya genelinde en gelişmiş coğrafya olan AB'nin Birleşmiş Milletler verilerine göre, geri olduğu tek bir konu vardır, o da yoksulluk oranıdır. Dolayısıyla gerek siyasi gerek ekonomik açıdan dünyanın en gelişmiş coğrafyası olan AB'ye üyelik hedefi bizim için ulusal bir meseledir ve öyle olmaya da devam edecektir" şeklinde konuştu.

AB'nin insanlık tarihinin ön önemli barış projesi olduğunu kaydeden Halil Ürün, "Avrupa'dan Orta Doğu'ya geniş bir coğrafyada tarihin yeniden yazıldığı kritik bir dönemden geçiyoruz. Bir kez daha belirtmek gerekir ki AB sadece ekonomik ya da sadece siyasi bir proje değildir. Dünya savaşlar tarihi ve özellikle geçtiğimiz asırda yaşanan iki büyük dünya savaşı düşünüldüğünde Avrupa bütünleşmesi insanlık tarihinin en önemli barış projesidir" ifadelerini kullandı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Halil Ürün Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

tuhanmobilWeb@haberler.com:

Siz once ic ulusal meseleleri halledin ab den vaz gecin ab bitmis

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title