Haberler

Ailelere Karne Uyarısı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Emine Filiz Uluhan, Eğitimin Asıl Amacının Özgüveni Yüksek, Başarma Disiplini Kazanmış, Topluma Yararlı Bireyler Yetiştirmek Olduğunu Belirterek, "Karne Bu Süreçte Sadece Bir Araçtır" Dedi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Emine Filiz Uluhan, eğitimin asıl amacının özgüveni yüksek, başarma disiplini kazanmış, topluma yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, "Karne bu süreçte sadece bir araçtır" dedi.

Karne döneminin yaklaşması nedeniyle aileleri üzücü olayların yaşanmaması için uyarılarda bulunan Dr. Uluhan, yılsonu ile birlikte öğrenci ve velilerini karne korkusu sardığını belirtti. Dr. Uluhan, "Çocuklarla birlikte aileler ve öğretmenler de bu sürecin içerisinde yer almaktadır. Bazı öğrenciler bu durumu güzelce taşıyabilirken, bazıları için ise bu süreç sancılı geçebilir. Eğitim sadece çocuğu değil, beraberinde aileyi, öğretmenleri hatta doktorları da ilgilendiren bir grup çalışmasıdır" dedi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Emine Filiz Uluhan, ailelerin çocuklarına yaklaşımları konusunda bazı önerilerde bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerek telkin, gerek oyun ile yaklaşım, öğretmen ve arkadaş desteği sorunu çözmede önemlidir. Öğrencilerin başarıları ön plana çıkartılmalıdır. Başarısızlıkları karşısında aşağılayıcı, kırıcı, ezici veya şiddet uygulama gibi davranışlara kesinlikle gidilmemelidir. Anne-baba ve eğitmenler çocuklara karşı örnek bir model oluşturacak şekilde davranmalıdır. Çocuklar sürekli olarak bir komuta zinciri içerisine sokulmamalı, kendi öz benliğini geliştirmesine izin verilmeli, ebeveynlerinin çizdiği sınır içerisinde özgür bırakılmalıdır. Karnesinde zayıf beklenen çocukla sakince bu konu hakkında konuşulmalıdır. Konu görmezden gelinmemelidir. Geçen süreç aile, öğretmen ve öğrenci tarafından birlikte değerlendirilmeli, sorunun kaynağı bulunmaya çalışılmalıdır. Özellikle karnesinde zayıf olan çocuğa yaz tatili boyunca küçük başarılar yaşayabileceği ortam sağlanmalı ve çocuğun öz güveni yükseltilmeye çalışılmalıdır. Çocukla zaman zaman yalnız kalıp, paylaşmak istediği herhangi bir konu olup olmadığı konuşulmalıdır. Tüm bunların dışında asıl olan çocuklarımıza 'yalnız değilsin, buradayız' mesajını vermektir." (FG-AKK-Y) 12.06.2008 20:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title