Haberler

Aile Tutumlarının Psikoaktif Madde Kullanımına Etkisi Konferansı

AK Parti Hendek Kadın Kolları tarafından yürütülen "12-18 Yaşa Arası Çocuğa Sahip Ailelerin Psikoaktif Maddeler Konusunda Bilinçlendirme Projesi" kapsamında Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda "Aile Tutumlarının Psikoaktif Madde"...

AK Parti Hendek Kadın Kolları tarafından yürütülen "12-18 Yaşa Arası Çocuğa Sahip Ailelerin Psikoaktif Maddeler Konusunda Bilinçlendirme Projesi" kapsamında Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda "Aile Tutumlarının Psikoaktif Madde Kullanımına Etkisi" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa programı nedeniyle konferansa katılamayan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'yi temsilen Başkan Yardımcısı Sefer Sarı, AK Parti İlçe Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı G. Fatma Dursun, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Bilal Deniz ve yönetimi, Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli, SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri, Doç. Dr. Mustafa Koç ve vatandaşlar katıldı.

Sakarya Üniversitesi tarafından desteklenen proje, Doç. Dr. Mustafa Koç, Doç. Dr. Murat İskender, Yrd. Doç. Dr. Fikret Soyer, Arş. Gör. Betül Düşünceli ve Arş. Gör. T. Seda Çolak tarafından yürütülüyor.

Konferansta özellikle çocuğun okula başlayıncaya kadar aile ile geçen zaman diliminde kazanması gereken fiziksel, duygusal ve psikolojik özelliklerin sonraki yaşamda ne kadar belirleyici olabileceği üzerinde duruldu.

Konferansın açılış konuşmasını AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Gülşen Dursun yaptı. Dursun, "Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmemeleri için hepimiz gayret ediyoruz. Fiziki olarak çevremizdeki çocukların annesi babası olmasak da, bunlar bizlerin evlatları ve geleceğimizdir" dedi.

Konferansta slayt eşliğinde bilgiler veren Doç. Dr. Mustafa Koç, "İnsan yaşamında en kritik evre 0-7 yaş arasıdır. Bu zaman dilimi neredeyse tamamen aile ortamında geçmektedir. Bu zaman diliminde çocuğun kazanacağı fiziksel, sosyal ve psikolojik özellikler onu daha sonra kazanacağı diğer özelliklerin temelini oluşturmaktadır. Çocuğun okula başlayınca kadar aile yada bu görevi üstlene kişiler ile birlikte kazanması gereken temel duygular sırasıyla, güven, özerklik ve girişimciliktir. Bu duygular ile okula başlayan çocuk bu süreçte kazanması gereken çalışkanlık ve daha sonra kim olduğuna dair soruların sorularak cevaplandırılması ile oluşturulan kimlik duygusunu kazanabilmektedir. Bu sürece kadar çocuğun ne duygusal dünyasında, ne fiziksel dünyasında ve ne de psikolojik dünyasında bir boşluk kalmamaktadır. Bu süreçte yaptıklarından dolayı hem çevreden onay almakta hem de kendi kendisine onay vermektedir ki bu çocuğa büyük bir huzur, güven, motivasyon, değerli olma, güçlü olma, sınırlarını bilme vb. olumlu duygular yaşatabiliyor. Çocuk gerektiği zaman gerektiği şekilde alması gereken sevgi, güven, onay ve kabulün vereceği hazzı, sakinliği, güveni ve en önemlisi huzuru alabilecek bilişsel yeterliğe, duygusal özelliklere ve davranışsal becerilere sahip olmadığı için bu duyguları kendisine yaşatacak suni yollara baş vuruyor: Madde Kullanma. Unutmayalım, bireyin çocukluğu onun geleceğidir" dedi.

Konferans öncesi katılımcılara çocukların psikoaktif madde kullanıp kullanmadıklarını belirlemeye yönelik ölçekler uygulandı ve görüşmeler yapıldı. Ailelere bu konudaki çalışmaların hem konferanslar ve hem de bireysel görüşmeler şeklinde devam edeceği duyurusu yapılarak ve AK Parti Kadın Kollarına teşekkür edilerek konferans sona ermiştir.

Konferans sonunda Doç. Dr. Mustafa Koç ve Arş. Gör. Betül Düşünceli'ye çiçek verilerek teşekkür edildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Dursun Ali İnci Ak Parti Hendek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title