Haberler

Ağrı EMİTT'te ilgi odağı oldu

Güncelleme:

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) açılan İshakpaşa Saray'ı ve Ağrı Dağı temalı Ağrı standı büyük ilgi görüyor.

İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde açılan ve pazar günü sona erecek fuardaki Ağrı standını İstanbul Valisi Vasip Şahin ile diğer illerin valileri ve belediye başkanları ile çok sayıda katılımcı ziyaret etti.
Yöresel ürünler olan helise, kete ve kavurga ile, kına sanatı yoğun ilgi gördü.

Ağrı Valisi Musa Işın yaptığı açıklamada, fuara her yıl farklı bir konseptle ile katılarak tarihi ve doğal güzellikleri ön plana çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

İshakpaşa Sarayı konsepti ve 'Nuh'un Kenti Ağrı' sloganı ile katıldıkları fuarda yoğun ilgi gördüklerini anlatan Işın, "Tarihe tanıklık yapmış ilimizin tanıtımını yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah bu çabalarımızın ekonomik girdi olarak karşılığı olacaktır. Pazar gününe kadar devam edecek olan fuara bütün hemşerilerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, fuara Ağrı Dağı ve İshak Paşa Saray konsepti ile katıldıklarını anımsattı.

Yaklaşık 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluşun da katıldığı fuarda 'Nuh'un Kenti Ağrı' sloganı yer aldıklarını belirten Bulut, "Bugün ilgi çok yoğun. Yöresel değerlerimizi tanıtma adına ciddi bir çalışma içersine girdik. Misafirlerimize yöresel ürünlerimiz helise, kete ve kavurga ikram ediyoruz. Manevi iklimimizin mimarı Ahmed-i Hani Hazretlerinin eserlerini tanıtıyor ve anlatıyoruz." dedi.

'Umarız ki ziyaretçilerimiz Ahmed-i Hani'nin ruh iklimi ile önce kendi yüreklerinde olmak üzere huzur ve barışı yakalarız' diyen Bulut, şunları kaydetti:

"Malum çok zor süreç geçiriyoruz. İstanbul'da, Ankara'da ve Antalya gibi illerde yaşayan Ağrılılara mutlaka Ağrı'ya gelip, ziyaret etsinler. Kentin ekonomisine katkı sunmak için bir çaba içersinde olsunlar. Aynı zamanda Euro ve dolara tepkimizin bir yansıması olarak yurt dışına gitmek yerine Doğu'dan Batı'ya, Batı'dan Doğu'ya bir turizm seferberliği yapmak zorundayız. Bunu da önemsiyorum. Ağrı'nın bir huzur ve turizm kenti olacağı inancımla tüm seyahat severleri Ağrıya bekliyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhsin Bulut Beylikdüzü Ağrı Dağı İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title