Haberler

Ağar: Millete Kimse Akıl Satmasın

Dp Genel Başkanı Mehmet Ağar, 'Millete Kimse Akıl Satmasın. Birileri Manevi Değerlerimizin Muhafızlığına Soyunmuş, Birileri Cumhuriyet'in Değerlerine, Cumhuriyetin Muhafızlığına Soyunmuş' Dedi.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Millete kimse akıl satmasın. Birileri manevi değerlerimizin muhafızlığına soyunmuş, birileri Cumhuriyet'in değerlerine, Cumhuriyetin muhafızlığına soyunmuş'' dedi.

Ağar, partisince Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirerek, ''milletin oylarıyla iktidara gelenlerin millete sırtını döndüğünü ve güç odaklarına sırtını dayadığını'' ifade etti.

''Milletin hükümete güvendiğini ama hükümetin milletine güvenmediğini'' öne süren Ağar, iktidarın milletin yaptırdığı dev eserleri satıp faiz ödediğini kaydetti.

Ağar, iktidara geldiklerinde İstanbul'da ortaya koyacakları projelerle 500-700 bin kişiye iş imkanı yaratacaklarını ifade ederek, Türkiye'yi, Balkanların ve Orta Doğu'nun, Asya cumhuriyetlerinin güveneceği, sırtını dayayacağı bir merkez haline getireceklerini anlattı.

Mehmet Ağar, ''Bunlar, şerefli Türk tarihini bilmiyorlar. Replik okumaktan fırsat bulamamışlar. Birileri Atatürk'ün ardına sığınıyor, birileri iple, sehpayla uğraşıyor. Ben, 'İstanbul'un müdafası Bosna'da başlar' diyorum. Bunu anlayamayan Türkiye'de iktidar olamaz. Yozgat'ın istihkamının neden Musul'dan kazıldığını anlattığımda onu da anlamadılar. Türkiye Cumhuriyeti bütün bu bölgelerin barışçı lideri olacak'' diye konuştu.

İktidarın, içinden çıktığı mahallelerin insanlarını beğenmediğini, Okmeydanı ve Kasımpaşa'da evlerin yanı sıra kurs binalarını da yıktığını belirten Ağar, ''Siz o binayı yıkmadınız, siz gönül mihraplarını yıktınız'' dedi.

İktidarın milli ve manevi değerlerin üzerinden siyaset yaptığını savunan Ağar, konuşmasına, ''Söylediklerinin arkasında duramadın. Bel kemiğin zayıf. 'Başörtüsü namusumuzdur' diye gezdin, sonra saatte 300 kilometre hızla faciaya çevirdiğiniz uyduruk hızlı treninize bindiniz ve kaçtınız. Dünyada normal treninin adını hızlı tren koyup, süratini artırıp raydan çıkaran başka bir iktidar yoktur'' diye devam etti.

Partisinin dışında hakları ve özgürlükleri savunmaya yüreği yeten hiçbir parti bulunmadığını savunan Ağar, ''Cumhuriyetin gücü başörtülü evlatlarını da başörtüsüz evlatlarını da yan yana, aynı sırada oturtur. Onlar bizim kadınlarımız. Bu ülkenin insanını, kadının başörtüsü üzerinden böleceklerin karşısında Mehmet Ağar var. Hepsi bizim evlatlarımız'' dedi.

Ağar, milletin mübarek milli ve manevi değerlerinin yanında benimsediği Cumhuriyet'in modern değerleri bulunduğuna da dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Millete kimse akıl satmasın. Birileri manevi değerlerimizin muhafızlığına soyunmuş, birileri Cumhuriyet'in değerlerine, Cumhuriyet'in muhafızlığına soyunmuş. Cumhuriyet seçime girmiyor. Cumhuriyet 1923'te oylandı, bitti. Seçime Halk Partisi giriyor. Yüreğiniz varsa onu söyleyin. Devletimizin kurucusu Atatürk'ün, Cumhuriyet'in arkasına saklanıp siyaset yaptırmam sizlere. Seçime Cumhuriyet değil, Halk Partisi ve genel başkanı giriyor. Birileri de milletin manevi değerlerinin, müşterek değerlerinin muhafızlığına soyunmuş. Bu milletin hiç kimsenin akıl hocalığına ihtiyacı yok. Bu millet din ve vicdan özgürlüğünün, 'elhamdülillah Müslümanım' diyebilmenin rahatlığını demokrat iktidarlarla hep yaşadı. Bunun için AK Parti'nin aklına ihtiyacı yok. Bu millet demokrat iktidarlarda kardeşliği, birlikteliği, modernleşmeyi, kalkınmayı, zenginleşmeyi, zenginliği adalet içinde paylaşmayı yaşadı. Onun için milletin değerleri üzerinden hiç kimseyi kavga ettirmeyeceğiz.''

Ağar, Türkiye'de birilerinin ip alıp vererek, birbirlerine 'siyasi terörist' diyerek siyaset yaptığını dile getirerek, ''Kan üzerinden, can üzerinden siyaset yapmayın dedim''' diye konuştu.

Birilerinin seçim meydanlarında cumhurbaşkanlığı seçiminin arkasına sığındığını ifade eden Ağar, ''Şimdi 'uzlaşma arayacağız' diyor. Vaz mı geçti şimdi dindar cumhurbaşkanından? Allah bilir, millet bilir, din iman kimdedir. Bu ülkede inanç üzerinden siyaset yapılamaz. Bırakın bu işleri'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada güçlü bir devlet olduğunu, AK Parti iktidarından da daha büyük olduğunu ifade eden Ağar, kendilerinin, ''bu hükümetin başına geçirilen çuvalı çıkarıp büyük iktidarı kuracaklarını'' söyledi.

Türkiye'nin en önemli meselesinin terör olduğunu kaydeden Ağar, şöyle devam etti:

''Birileri Ankara'da oturdu mu gömülen İtalyan koltuklarında siyaset yaptığını zannederken, birileri İstanbul'un kenarlarında balık ayıklayıp keyif çatarken, Mehmet Ağar, arkadaşlarıyla beraber 'millete gelecek kurşun bana gelsin' diyerek mücadele ediyordu.

Siz kimsiniz bize milliyetçilik dersi vereceksiniz, oturun orada. Mehmet Ağar, Diyarbakır'da, Trabzon'da, Edirne'de, İzmir'de, Konya'da, Yozgat'ta aynı şeyi söyleyen tek parti genel başkanı. Bu topraklarda doğan, büyüyen, yaşayan bir çocuğun, kendi askerine, kendi polisine silah çekmesine mani olacak akıllı siyaset ve devlet yönetimine ihtiyaç vardır. Bu topraklarda, bu mübarek camilerimizin musalla taşına şehit cenazesi getirmemeyi başarmak lazımdır. Siyaset ve devlet yönetimi, oy uğruna meydanlarda konuşmak değildir. Terörle mücadele ip ikram etme oyunu değildir. Terörle mücadele ciddi bir iştir. Program ister, yürek ister.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
title