Haberler

Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplandı

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer başkanlığında toplanan, 'Kurban Hizmetleri Komisyonu', yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kentte kurban kesim yerleri ve hijyenik açıdan kurban kesim kurallarını belirledi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer başkanlığında toplanan, 'Kurban Hizmetleri Komisyonu', yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kentte kurban kesim yerleri ve hijyenik açıdan kurban kesim kurallarını belirledi.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, komisyon üyeleri Afyonkarahisar'da kurban satış yerini Çayırbağ Beldesi Canlı Hayvan Pazarı olarak belirlerken, toplantıda kurban kesim yerlerinin ise, Hamidiye, Harb-İş, Çavuşbaş, Sahipata, Uydu Kent, Karşıyaka semt pazarları, Kasaplar Çarşısı, Fuar Alanı ve özel kombinalar olmasına karar verildi. Komisyon tarafından, ayrıca alınan kararlar ve uyulması gereken kuralların ise şunlar olduğu açıklandı,

"Bu kesim yerlerine ilaveten, Hıfzıssıhha Kurulu'nun belirlediği hijyenik şartlara uygun olmak şartıyla müstakil bahçeye sahip evlerin bahçelerinde kesim yapılabilecektir. Bu yerler dışında cadde ve sokaklar gibi yerlerde kesim yapılmayacak ve bu konuda belediye zabıtalarınca gerekli önlemler alınacaktır. Kurban kesim yerlerinde, sağlık kurallarına, hijyenik şartlara, dini kurallara uyulacak, hayvana eziyet ve işkence yapmadan kesilmesi sağlanacaktır. Kurban kesilen mezbaha ve kombinalar, kurban kesim süresince en az bir veteriner hekimi bulunduracaktır. Kasaplar tarafından, kurban derilerinin yaralanmadan yüzülmesine çalışılacak ve zayi olması önlenecektir. Toplu kurban kesimi yapılan yerlerde oluşacak atıklar, herhangi bir kirliliğe neden olmadan bir arada toplanması, çöp döküm sahasına taşınması ve üzeri toprakla kapatılmak suretiyle gömülmesi belediye tarafından sağlanacaktır."

KURBAN KESİMİ ÖNCESİNDE KASAPLARA KURS AÇILACAK

Açıklamada, kurban bayramı günlerinde denetimlerin, belediye zabıtaları, Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Müftülüğü ve Afyonkarahisar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlilerince yapılacağı belirtilerek, "Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen yerler dışında, uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar, belediye zabıtalarınca tespit edilerek, Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilecek ve 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacaktır. Afyonkarahisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, lüzumu halinde ehliyetli kasap yetiştirmek için kurs açılacak ve bu konuda komisyon gerekli desteği sağlayacaktır. Türk Hava Kurumuna bir yazı yazılarak, kurban kesim yerleri bildirilecek ve kurban derileri konusunda gerekli tedbiri alması istenecektir. Kurban kesimiyle ilgili olarak kasapların alacağı ücret ise büyükbaş hayvan için 120 TL, küçükbaş hayvan için ise 50 TL'yi geçmeyecektir" denildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Ali Şanlıer Çayırbağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title