Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Basın Yayın Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu Dinar ilçesinde bin 30 çeşit turşu kurarak Gunes Rekorlar Kitabına girmeyi başaran Kimya Mühendisi Mustafa Koca'yı ziyaret etti.

Basın Yayın Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu Dinar ilçesinde bin 30 çeşit turşu kurarak Gunes Rekorlar Kitabına girmeyi başaran Kimya Mühendisi Mustafa Koca'yı ziyaret etti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılına damga vuran olayların bir kitap haline getirildiği eseri Koca'ya hediye eden Burcu yapılan çalışmaları inceledi.

Emekli Kimya Mühendisi Mustafa Koca, gerekli bütün izinleri alarak simbiyotik üretimine geçtiklerini ve ürünün artık markalaştığını söyledi.

Ürettiği ürünlerle alakalı bilgi veren Koca, şunları söyledi:

"Yeterli miktarda alındığında konakçının bağırsaklarında mikrobiyal dengeyi düzenleyerek sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan canlı mikroorganizmalar probiyotik olarak adlandırılır (1,2). Prebiyotik, konağa yararlı olan bir veya daha fazla türden mikroorganizmanın çoğalma ve/veya aktivitesini seçici olarak arttıran ve sindirilemez yiyecek içeriğidir. Simbiyotik, probiyotik ve prebiyotiğin her ikisini de içeren bir üründür (3). Postbiyotik, konağın biyolojik işlevlerini etkileyen probiyotik mikroorganizma tarafından oluşturulan metabolik bir yan üründür. Fonksiyonel besin, besleyici olan, fizyolojik yararları olan kronik hastalık riskini azaltabilen besindir."

İl Sağlık Müdürü Korkmaz, Dazkırı'yı ziyaret etti

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Deniz Fırat, Dazkırı ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Mehmet Keklik ile görüştü.

Daha sonra Dazkırı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Zehra Keklik'i ve Hastane Müdürü İdris Sakartepe'yi ziyaret eden Korkmaz ve Fırat 112 Acil Sağlık Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Korkmaz, işlerinin tamamen insan sağlığı olduğunu, geri dönüşü olmayan ve hata kabul etmeyen bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

Herkesin bu konuda çok dikkatli olmasını isteyen Korkmaz, "Bütün sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımızın sağlığı için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Çok dikkatli bir şekilde çalışmanızı istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Serhat Korkmaz Mustafa Koca Dinar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title