Haberler

AFYONKARAHİSAR - Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali'nin açılışı yapıldı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, taarruz emrinin verildiği Kocatepe'de düzenlenen festivalin açılış töreninde, Büyük Taarruz'un 100. yılı münasebetiyle kültür, spor, sanat ve benzeri pek çok alanda 100'ün üzerinde etkinlik hazırlandığını belirtti.

Keklik, "Milli Mücadele'nin dönüm noktasının gerçekleştiği kurtuluş şehrinde Milli Mücadele, başta gençler olmak üzere kadınlara ve toplumun tüm kesimlerine en yaygın şekilde hem yerel hem ulusal medya aracılığıyla anlatılacak." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de Büyük Taarruz'un başlangıç noktasında böylesi anlamlı bir etkinliğin yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Büyük Taarruz'un 100. yılı dolayısıyla Vali Gökmen Çiçek ile yıl içinde 100 etkinlik yapmayı planladıklarını aktaran Zeybek, "Bu sayıyı 130'a kadar çıkardık. 2022 yılında 130'a yakın etkinliği sizlerle, Afyonkarahisar halkıyla buluşturarak Büyük Taarruz'a yakışır bir yıl kutlamak istiyoruz. Bu vesileyle kısa film festivalinin ilde ilk defa yapılması büyük önem arz ediyor." diye konuştu.

Daha sonra gezici tırda film gösterimi yapıldı. Protokol üyeleri ve katılımcılar, finale kalan Milli Mücadele konulu kısa filmi izledi.

116 ülkeden 3 binden fazla film başvurusunun yapıldığı festival kapsamında, gezici tır ilçelerde de kahramanlık destanı konulu kısa filmleri vatandaşlarla buluşturacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Film Festivali Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title