Haberler

Adıyaman: Doktorların Görev Yerleri Belirlendi

25 Adalık Tarihinde Aile Hekimliği Uygulamasına Geçecek Olan Adıyaman'da Kura Çekimiyle Doktorların Görev Yerleri Belirlendi.

25 Adalık tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına geçecek olan Adıyaman'da kura çekimiyle doktorların görev yerleri belirlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kura çekimine katılan pratisyen doktorlar, yeni görev yerlerini belirlenirken heyecanlı oldukları gözlendi. Vali Yardımcısı Mehmet Akçay ve Sağlık Müdürü Emin Taş'ın da içinde bulunduğu kura komisyonu Aile Hekimi olarak görev yapacak doktorların görev yerlerini belirledi. Aile Hekimliği uygulaması çerçevesinde Adıyaman merkez ve merkeze bağlı köyler 63 bölgeye ayrılırken, Gölbaşı, Kahta, Tut, Besni, Samsat, Gerger, Sincik ve Çelikhan ilçeleriyle ilçelere bağlı köyler 100 bölgeye ayrıldı. Adıyaman'da genelinde oluşturulan 163 bölgede 163 doktor ve 163 yardımcı sağlık personelinin görev alacağı belirtildi.

Kura çekimi öncesi konuşan Sağlık Müdürü Emin Taş, Aile hekimliğine geçiş sürecini hızlı bir şekilde tamamladıklarını kaydederek, "Görev yerleri belirlenen aile hekimlerimiz bilahare birlikte çalışacakları aile sağlığı elemanlarını tespit ederek onlarla da yapılacak sözleşme sonrası 25 Aralık 2006 tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına başlanılacak. Bu tarihten itibaren Adıyaman'da birinci basamak sağlık hizmetleri yeniden yapılanma sürecine geçmiş olacak.koruyucu sağlık hizmetlerinin daha bir anlam kazandığı, sağlık hizmetlerine bütüncül yaklaşarak düzenli bir sağlık kayıt sisteminin hayata geçirildiği, hekime erişimin kolaylığı, mobil hizmetlerin etkin planladığı, ikinci basamak sağlık kuruluşlarıyla koordineli sağlık hizmet sunumunun gerçekleştirileceği, sağlıkta hakkaniyet, süreklilik ve kalitenin geleceği bir sağlık sisteminin tesis edileceği hizmeti planladık. Aile sağlığı birim ve merkezlerimiz bağlı bulundukları toplum sağlığı merkezlerimiz tarafından denetim ve takibi yapılacak. Koruyucu sağlık hizmetleri noktasında lojistik destek alacaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title