Haberler

Adıyaman'da Akrep ve Yılan Isırıkları

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, yaz aylarıyla birlikte kendini gösteren akrep ve yılan ısırmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, yaz aylarıyla birlikte kendini gösteren akrep ve yılan ısırmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, sıcak yaz ayları ile birlikte özellikle kırsal alanda akrep ve yılan ısırıklarında artış gözlendiğini belirterek, yaşamını kırsal alanda sürdürenler için basit tedbirlerle özellikle akrep ısırıklarının önlenmesinin sağlanabileceğini söyledi.

Mustafa Kutlu açıklamasında, "Özellikle Akrep ısırıklarının değerlendirilmesi yapıldığında elbise giyme, ayakkabı giyme, yataktan kalkma, karanlık ve loş ışık olmayan bölgelerde çalışma sırasında akrep ısırıklarının daha sık gerçekleştiği görülmektedir. Bölgemizde yaşayan akreplerin ısırığında ciddi sağlık sorunlarının yaşanması söz konusu olduğundan özellikle kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın bahçe ve ahır gibi yaşam bölgelerinde temizlik kurallarına dikkat etmeleri gerekir. Malzemeleri istiflerken yabancı cisimlerin rahatlıkla giriş çıkış yapacağı alanları bırakmamaları, haşere mücadelesi ile ilgili olarak uzman kişilerden danışmanlık ve destek almaları, özellikle ayakkabı terlik giyerken içerisinde yabancı cisim olmadığının silkeleyerek kontrol edilmesi ve elbiselerini giyerken aradan akrep, örümcek gibi istenmeyen maddelerin silkeleme yolu ile arıtılmasının sağlanması akrep ısırık sayısının azaltılmasında önemi oldukça fazla bir yer tutmaktadır" dedi.

Alınan kişisel koruyucu önlemlere rağmen gerçekleşen akrep ve yılan ısırığı, örümcek ve kene tutması gibi durumlarda zaman geçirmeden sağlık kurumu ve kuruluşlarına gitmek gerektiğini vurgulayan Kutlu, acil durumlarda 112 acil sağlık hizmetlerini arayarak yardım istemek gerektiğini söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title