Haberler

Adıyaman: Adıyaman'da 2 Ayrı Yere Atık Kumbaraları Yerleştirildi

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, şehir merkezinde 2 ayrı noktaya, plastik, cam ve kağıt atıklar için atık kumbaraları yerleştirildi.

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, şehir merkezinde 2 ayrı noktaya, plastik, cam ve kağıt atıklar için atık kumbaraları yerleştirildi.

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Mimar Sinan Kültür Parkı yanına ve Karadağ dibinde bulunan Narlı Kuyu konutlarına atık kumbaraları yerleştirildi. İlde uygulanmaya başlanan plastik, cam ve kağıt gibi geri dönüşümü mümkün olan atıkların toplanmasıyla doğal kaynak ve enerji tasarrufu hedefleniyor. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Ramazan Özelçi, atık kumbaralarının duyarlı vatandaşlar tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, "Yaptırmış olduğumuz kağıt, cam ve plastik atıklar için 6 adet atık kumbarasını Adıyaman'ın 2 noktasına yerleştirdik. Duyarlı olan insanlar bu tür atıklarını ayırarak buralara atarsa, hem çevre kirliliğini önlemiş olur, hem de doğal kaynaklar heba edilmemiş olur. Bu uygulama bilinçli bir şekilde yapıldığı takdirde 1 ton kullanılmış kağıtla 1 ton gazete kağıdını geriye döndürerek 24 adet çam ağacını kesilmekten kurtarırız. 1 ton kullanılmış camı geriye döndürerek, 100 litre petrol kazanırız. Vatandaşlar herhangi bir ürün alırken geri dönüşümünün olmasına dikkat etmelidir. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak şu anda şehirde 2 pilot bölge belirlenen yerlere atık kumbaralarını yerleştirdik. Bunların sayısını ileride arttıracağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title