Haberler

Adapazarı'nda "Osmanlı Neden Farklıydı" Konferansı

Adapazarı Belediyesi tarafından "Osmanlı Neden Farklıydı" konferansı düzenlendi.

Adapazarı Belediyesi tarafından "Osmanlı Neden Farklıydı" konferansı düzenlendi.

Orhangazi Kültür Merkezi'nde TRT sunucusu Pelin Çift'in sunduğu konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı.

Şimşirgil, bir asır önce ellerinde olan Kudüs'ün o zaman huzur bulduğunu, şimdi ise kuşatılmaya çalışıldığını söyledi.

İsrail'in Orta Doğu'ya yerleştirilmesinin tek sebebinin Anadolu insanını kontrol altında tutabilmek olduğunu ifade eden Şimşirgil, şunları kaydetti:

"Bizim geçmişimizden korkuyorlar. Kudüs'ü 100 sene önce kaybettik. Kudüs'ü 12 Osmanlı çavuşu idare ediyordu ve hiç kan akmadı.1917'de Kudüs'ü kaybettik. Biz ne zaman 'Kudüs' desek, ülkemizde ihtilal oldu. Bugün içimize yerleştirdikleri kendi adamları fitneyi veriyor ve bu fitneyi anlamayan maalesef bizden olanlar da bunu destekliyor. Bu millet ilk kez 15 Temmuz gecesi devletiyle bir oldu.

Topsuz tüfeksiz tanklara karşı ölümüne yürüyüp ülkesine sahip çıktı. Unutmayın bölündüğümüz zaman biz de biteriz."

Şimşirgil, 36 padişahın 632 sene dünyayı büyük adalet içinde yönettiğini belirterek, Osmanlı tarihini okudukça hayran kalmamanın mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, konferansın sonunda Şimşirgil ve Çift'e çiçek takdim etti.

Konferansa, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda izleyici katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Şimşirgil Pelin Çift Adapazarı Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title