Haberler

Adana'daki Yasa Dışı Dinleme Dosyaları Birleştirildi

ADANA'da hakim, savcı, adliye personeli ve meslektaşlarını yasa dışı yollarla dinledikleri öne sürülen, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 28 polis hakkında açılan 10 ayrı dava birleştirildi.

ADANA'da hakim, savcı, adliye personeli ve meslektaşlarını yasa dışı yollarla dinledikleri öne sürülen, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 28 polis hakkında açılan 10 ayrı dava birleştirildi. Birleştirilme kararının ardından sanıkların 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi.

2014'de 'iştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlamasıyla 28 sanık hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1, 2, 4, 6, 7, 8 ve 9'uncu ağır ceza mahkemelerine 10 ayrı dava açıldı. Davalar 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dosya üzerinde birleştirildi.

Birleştirilme kararının ardından 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz 15 sanığın yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin ve polis Necati Bilici katıldı.

İLGİLİ KURUMLARDAN GELEN YAZILAR OKUNDU

Mahkeme başkanı, ilgili kurumlara yazılan log kayıtlarının (Tüm hareketlerin birer birer kayıt altına alındığı dosyalar) araştırılıp gönderilmesine ilişkin yazılara yanıt geldiğini belirtti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığınca gönderilen yazıda log kayıtlarının ilgili birimde bulunmadığının, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen cevapta ise kayıtların bir yıl saklandığı, akabinde sistemce otomatik imha edildiğinin belirtildiğini kaydeden başkan, bu nedenle 20 Mart 2013 öncesine ait işlem bilgilerinin bulunmadığının bildirildiğini söyledi. Ayrıca mahkeme heyeti, telefonları yasa dışı dinlenen hakimlerden Süleyman Köse'nin avukatının tüm sanıkların tutuklanmasıyla ilgili talebini reddetti.

Sanıklardan İsmail Bilgin savunmasında, log kayıtlarının imha edilmesiyle ilgili bilgileri çelişkili bulduğunu belirterek, log kayıtlarının mevcut olduğu ve mahkemeye gönderilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Bilgin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title