Haberler

Adana'da Fetö/pdy Davası

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında "abilik" ve "ablalık" yaptığı iddia edilen karı kocanın da bulunduğu tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında "abilik" ve "ablalık" yaptığı iddia edilen karı kocanın da bulunduğu tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Doğan, İbrahim Halil İzol, Mehmet Arısoy, Metin Özdoğan, Mustafa Süllü, Necmettin Tanrıverdi, Sefa Doğan ve Veli Doğucu katıldı.

Sanıklardan İbrahim Halil İzol'un eşi Nurcan İzol duruşmaya tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS aracılığı ile katıldı.

Pozantı ilçesinde esnaflık yaptığını söyleyen Ali Doğan, dindar birisi olduğu için 2011 yılında bir defa kandil gecesi yurtta toplantıya katıldığını belirterek, "Orada 150-200 kişi kadar insan vardı, sadece dini konular konuşuldu. Ben 17-25 Aralık olaylarından sonra kesinlikle bu yapının yurtlarına gitmedim." dedi.

FETÖ'nün "Pozantı abisi" olduğu iddia edilen İbrahim Halil İzol ise Pozantı'ya eşi Nurcan İzol ile çocuklarının astım hastası olması, kuru havaya ihtiyacı olmasından dolayı taşındıklarını söyledi.

Pozantı'da kaldığı süre içerisinde herhangi bir toplantı düzenlemediğini ve kimseden para yardımı almadığını iddia eden İzol, "Eşim Nurcan da tutuklu olmasından dolayı çocuklarım dışarıda mağdur oldu. Birçok yerde karı koca şüphelilerden kadınları tahliye ettiklerini duydum ancak bu kriter bize uygulanmadı." diyerek tahliyesini istedi.

Mehmet Arısoy ise dindar birisi olduğu için bir kere cemaatin yurtlarına çimento yardımı yaptığını söyledi.

Yapıyı dini bir yapı olarak bildiğini aktaran Arısoy, şöyle konuştu:

"Bu yapının gazetesi olan Zaman gazetesine de aboneydim ancak 17-25 Aralık'tan sonra aboneliği bıraktım. 17-25 Aralık'tan önce de bir kandil gecesinde yurtta yapılan bir organizasyona katılmıştım. Orada kaymakam ve belediye başkanı da vardı. Gizli bir toplantı değildi. Geceyle ilgili konuşmalar yapıldı. Ben Pozantı AK Parti'de de kurucu üyeyim. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da araçlarımı protesto gösterilerine tahsis ettim. Bayraklar dağıttım. Gösterilere katıldım." diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Metin Özdoğan da gazete dağıtıcısı olduğunu, 2004-2006 yıllarında sohbet toplantılarına katıldığını, Bank Asya'da hesabının olduğunu ancak bu hesaba hiç para yatırmadığını belirtti.

Sefa Doğan ise 17/25 Aralık öncesi cemaatin toplantılarına birkaç kez gittiğini belirterek, evinde bulunan Fetullah Gülen'in kitapları, Sızıntı Dergisi ve CD'sini ne zaman eve getirdiğini hatırlamadığını ancak gittiği toplantılarda hediye olarak verildiğini aktardı.

Yazılı olarak mahkemeye savunmasını gönderdiğini belirten Nurcan İzol ise suçlamaları kabul etmedi.

Telefonuna "ByLock" yüklemediğini savunan İzol, "Ben Bank Asya'da faizsiz bankacılık yaptığı için hesap açtırmıştım. Yine Mardin'deyken de bir yurtta kısa bir süre çalıştım ancak bu yurdun Fetullahçı Terör Örgütüne ait olduğunu bilmiyordum." dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

7 sanık tahliye edildi

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Doğan, Mehmet Arısoy, Metin Özdoğan, Mustafa Süllü, Necmettin Tanrıverdi, Sefa Doğan ve Veli Doğucu'nun yurt dışı yasağıyla tahliyelerine, İbrahim Halil İzol ve eşi Nurcan İzol'un ise tutukluluklarının devamına karar verdi.

Heyet ayrıca, yalan tanıklık yaptığı gerekçesiyle Mehmet Ayhan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Doğan Pozantı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title