Haberler

Adana Bürosu Bölge Haberleri

Foto Arşivde Nuran Terliksiz

//////////////////

CHP'li aday adayından örnek davranış

Adana, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekilliği seçimlerinde 'Bağımsız seçim gözlemciliği' yapmak için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Hiçbir parti ve adayla ilişkisi bulunmayan derneğin temsilcileri 12 Haziran'da Adana'daki seçimleri de başından sonuna izleyerek rapor hazırlayacak. Eşit Haklar İçin İzleme Derneği'nden yapılan açıklamada; demokratik bir toplumun yaratılmasının, adil ve herkes için eşit fırsatlar içeren seçimlerle olanaklı olduğu ifade edildi. Açıklamada "Derneğimizin herhangi bir parti ya da adayla hiçbir ilişkisi yoktur. Bağımsız Seçim İzleme çalışmamızı Türkiye'nin farklı bölgelerinde, farklı tematik alanlarda çalışan sivil toplum örgütleri ve aktivistlerle birlikte yürütüyoruz. Buradan tüm yurttaşları eşitlik gözlemcisi olarak bağımsız seçim izleme çalışmamıza destek olmaya çağırıyoruz" denildi.

Adana,

MHP Adana milletvekili Adayı Cahit Öztok, MHP İl Kadın Kolları Başkanı İnci Mamat Çelik ile katıldığı toplantıda kadınlardan destek gördü.

Yaklaşık 100 kadının katıldığı toplantıda yüzü gülen Cahit Öztok, MHP'yi Adana'da birinci parti konuma getirecek en önemli potansiyelin kadınlar olduğunu vurguladı. Kadınları, 'Gerçek ekonomi uzmanları' olarak değerlendiren Öztok, "Evlerinde tencerenin nasıl kaynadığını, ailelerin bütçesindeki harcama kalemlerinin ne olduğunu ve çocukların nasıl bir refah içerisinde büyüyeceğini en iyi onlar bilir. Onlar her anlamda hayatın zorluklarıyla yüzyüze yaşayan en değerli varlıklarımızdır. Onlara hayatı kolaylaştırmak, hayat standartlarını artırmak, yaşanacak güzel ve mutlu bir hayat tesis etmek en büyük arzumuzdur" dedi.

Kadınlara çiçek, yazma, namaz tesbihi hediye eden Öztok, partilerinin seçim beyannamesinde ev hanımlarına yönelim önemli maddeler bulunduğunu söyledi. Öztok, "Seçim beyannamemizin ekonomik programlar bölümünde en önemli konular kadınlarımıza yöneliktir. MHP iktidarında uygulanacak, Hilal Kart, ev kadınlarımıza verilecek ve ev ihtiyaçlarını kadınlarımız kendileri karşılayacaktır. Her aileye ödenecek olan Aile sigortası yardımı öncelikle ev hanımlarına yapılacak, muhtaç durumdaki tüm ailelerin bir ferdine iş imkanı sağlanacak, 65 yaş aylığı artırılacak, kadınlara mesleki eğitim yaygınlaştırılacak, ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan çocukların annelerine eğitime destek ödeneği adı altında nakit para yardımı yapılacaktır" diye konuştu.

///////////////

Annelerden anlamlı yardım

TÜRK Anneler Derneği Antakya Şubesi, Altınözü ilçesine bağlı Karsu köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kitap ve giysi yardımı yaptı. Dernek üyeleri tarafından bir yılda toplanan yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Karsu Muhtarı Kenan Yıldırım'a teslim edildi. Malzemeleri teslim eden Türk Anneler Derneği Antakya Şube Başkanı İsmet Ertürk, bu tür yardım çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Hatay,

/////////////////

Üniversitede internet erişim merkezi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde İnternet Erişim Merkezi açıldı. Merkezin açılışını 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Telekom Müdürü İlhan Aytekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Acemioğlu birlikte yaptı. Rektör Güvenç, merkezin bilgisayar, yazıcı gibi malzemelerini karşılayan İl Telekom Müdürlüğüne teşekkür ederek, katkılarından dolayı İl Telekom Müdürü İlhan Aytekin'e plaket verdi.

Kilis, (DHA)

(14. 4. 2011 FOTOĞRAFLI)

/// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title