Haberler

Acılı Aileden Vali Cerrah'a Tepki

Güncelleme:

Kadirli'deki okul servisine yönelik saldırıda ölenlerin aileleri Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'a tepki gösterdi.

Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Fatmanur Gedik ile Fatmagül Yalçın'ın cenazeleri, Kadirli Asri Mezarlığı'na getirildi. Yakınların, gözyaşlarıyla karşıladığı 2 kızın tabutuna başörtüsü örtüldü. Fatmagül'ün küçük kardeşi Galip Gedik, fenalık geçirdi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın da katıldığı cenaze namazını Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul kıldırdı. Ölen kızların babaları Ergün Gedik ve Ömer Çelik'e başsağlığı dileyen Vali Cerrah, iki babayı yanına alarak cenaze namazını birlikte kıldı.

Öldürülen Fatmanur Gedik'in annesi Gülay Gedik, Vali Cerrah'a, Kızıma devlet sahip çıkmadı. Sürekli tehditler aldığımızı savcılığa bildirdik, savcılık bir şey yapmadı. Neden devlet kızıma sahip çıkmadı diyerek tepki gösterdi. Vali Cerrah, cenazelerin defnedilmesinin ardından gerekli incelemelerin yapılacağını söyleyerek anne Gedik'in teselli etmeye çalıştı.

'GÜLSÜN DİYE ADINI GÜL KOYMuşTUM'

Fatmagül Yalçın'ın babası Ömer Yalçın ise, Kader yüzüne gülsün diye adını 'Gül' koymuştum. Ama gülemeden gitti. Gülüme nasıl kıydılardiye ağıt yaktı. Kızların öğrenci arkadaşlarının da gözyaşına boğulduğu törenin ardından Fatmanur Gedik'in cenazesi götürüldüğü Kadirli'nin Şabaplı Köyü'nde, Fatmagül Yalçın'ın cenazesi ise Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde toprağa verildi.

'OĞLUM İLE KIZ BİRBİRİNİ SEVİYOrdu' İDDİASI

Öte yandan saldırının gerçekleştirildiği Yeşiltepe Mahallesi'ndeki olay yerine 2 sokak uzakta oturan Sinan Dursun'un hurdacılık yapan babası Yusuf Dursun ile annesi Elif Dursun, cinayet ve intiharın şokunu yaşıyor. Komşuları ve Kayseri'nden gelen yakınlarının yalnız bırakmadığı anne Elif Dursun, oğlu Sinan ile öldürdüğü Fatmanur Gedik'in 1.5 yıl arkadaşlık yaptığını ve birbirlerini çok sevdiğini iddia etti. Anne Dursun, Kız da oğlumu çok seviyordu. 1.5 yıl görüştüler ancak kızın annesi, bizim Alevi olduğumuzu öğrenince, 'Kızımı kıyma makinasından geçirir yine Alevi'ye kızımı vermem' demiş. Bu yüzden ayrıdılar dedi. Oğlu Sinan'ın ilköğretim okulunu yarım bıraktığını belirten hurdacı baba Yusuf Dursun da, bir süre suskun kaldıktan sonra ilk kez olayla ilgili konuştu ve Oğlum ile kız birbirini seviyordu, 1.5 yıl arkadaşlık yaptılar diye konuştu. Dursun, ailesinin tepkisi nedeniyle kızı görmek veya istemek için hiç girişimde bulunmadıklarını kaydetti.

Bu arada Sinan Dursun'un Fatmanur'un ismini sol koluna ve omuzuna dövme olarak yazdırdığı da öğrenildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Cerrah Yusuf Dursun Osmaniye Kadirli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title