Haberler

Acil Servislerin Öyküsü Kitaplaştırıldı

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından düzenlenen "Acilin Öyküsü 2016" adlı ödüllü yarışmada dereceye giren ve seçilen bazı öyküler, kitaplaştırıldı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil servislerin toplumun aynası olduğunu söyledi.

Hastanelerin işleyişini anlamak için acil servislere bakılmasının yeterli olacağını belirten Yakıncı, acil servislerle yaşananları hiçbir tıp dalında bulmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Acil servislerin aynı anda komedinin de dramın da trajedinin de yaşanabildiği mekanlar olduğunu aktaran Yakıncı, "Acil tıp, zor, emek ve özveri isteyen bir daldır. Anlatılacak çok öyküleri vardır burada çalışanların. Bu amaçla ATUDER tarafından öykü yarışması düzenlendi. Yarışmaya sadece Türkiye'den değil yurt dışından da katılım oldu. Yarışmaya Almanya, Makedonya, Japonya, ABD, Avusturya ve Türkiye'den 258 öykü gönderildi. Bu öykülerden ön seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucu 46 eseri belirleyerek bunları kitapta bir araya getirdik." dedi.

Prof. Dr. Yakıncı, yarışmada "Ülke Ülke Dolaşan Şarapnel" öyküsüyle Fatih Sağlam ve "Bu Dünyadan Bir Deniz Geçti" öyküsüyle Aynur Eğitmen'in birinciliği, "Ağabeyimin Sesi" öyküsüyle Eşref Karadağ ve "Nergis" öyküsüyle Neslihan Arslan'ın ikinciliği, "Zeynep" öyküsüyle Fahri Yılmaz ve "Kar Kesiği" öyküsüyle Yasin Mortaş'ın üçüncülüğü paylaştığını kaydetti.

Yakıncı, yarışmada birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere ise bin lira ödül verildiğini, ikincisini gerçekleştirdikleri yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Acil Tıp Uzmanları Derneği Cengiz Yakıncı Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title