Haberler

Gül'e Yapılan Teklif Ortaya Çıktı: Eşiniz Başını Açsa Heykelinizi Dikeriz

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever, Gül'ün Başbakanlığının ilk günlerinde MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılıç'ın yaptığı başörtüsü teklifini açıkladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever, Gül'ün Başbakanlığının ilk günlerinde MGK Genel Sekreterinin kendisine ilettiği teklifi anlattı.

İşte Ahmet Sever'in Hürriyet ile yaptığı söyleşide anlattığı o olay:

"BAŞINI AÇSA HEYKELİNİZİ DİKERİZ"

MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, Abdullah Gül'e eşinin başörtüsüyle ilgili ne söyledi?

- Başbakanlığının ilk günlerinde "Eşiniz başını açsa ne iyi olur, öyle bir şey yaparsa sizin heykelinizi dikeriz" dedi.

- Gül nasıl karşıladı?

- Şaşırdı, sinirlendi. "Ben sizin eşinizin nasıl giyindiğiyle ilgileniyor muyum!" cevabını verdi.

"HAYATI ONA ZEHİR ETTİLER"

- Ankara Garnizon Komutanı Aslan Güner'le ilgili bir protokol krizi olmuştu. "Herkes Aslan Güner'in Genelkurmay Başkanı olmasını bekliyordu ama bu gerçekleşmedi" demişsiniz. Gül mü engelledi?

- Genelkurmay Başkanı olamamasında payı var tabii. Bu konu yıllar sonra gündeme gelince devreye girdi.

"BASKINA GİTTİ"

- Hayrünnisa Hanım askerle süren soğuk savaşta itici bir güç gibi. Bir gün arabayla Çankaya'nın girilmeyen yerlerine baskın yapmış.

- Başörtüsü takıntısıyla hayatı ona zehir ettiler. Dünyanın bütün kırmızı halılarında yürüyebilen bir first lady kendi evinde yürüyemiyordu. Ziyarete gelen yabancı first lady'lere de zulümdü. Yan kapılardan alıyorlardı, C kapısından. Buna 'Ceza kapısı' diyordu.

- Bir gün "Yeter" deyip Fevzi Çakmak Köşkü'ne baskın yapmış...

- Cumhurbaşkanlığı'nın içindeki askeri geçiş noktalarından Hayrünnisa Hanım'ın geçmesini istemediklerini belirttiler. Bir gün Hayrünnisa Hanım otomobili şoföründen alıp Başyaverlik'e geliyor. Bunu duyan Cumhurbaşkanı da peşinden... Yetişip yanına oturuyor. Başyaver koşturarak gelmiş, terlemiş. Hayrünnisa Hanım espri yapmış: "Metin Albay, hayrola? Nefes nefese kalmışsın, spor mu yapıyorsun?" diye takılmış.

"O DA ÇOK ÜZÜLDÜ"

Abdullah Gül'ün tepkisi ne oldu?

- O zaten çok üzülüyordu. Bunu sonlandırma düşüncesi vardı kafasında. Hayrünnisa Hanım hızlandırmış oldu. (Kaynak : Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdullah Gül Tuncer Kılıç Ahmet Sever Hürriyet Güncel Haberler

500

Yorumlar (212)

Vanlı:

Yeter be yeter bir baş örtüsüdür tutturmuşsunuz gidiyorsunuz bunca yıldır. Hırsızlık günah sayılmadı tecavüz günah sayılmadı bir baş örtüsüyle mi Müslüman olunuyor

13
41
yanıtYanıtla
ANTİMÜSLÜMAN:

MÜSLÜMAN ÜLKELER DÜNYANIN EN YOKSUL VE CAHİL ÜLKELERİ

13
33
yanıtYanıtla
13bitlislimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Onlar sizin gibi munafikmı ki başını açacak..siz rütbe için. ....

29
13
yanıtYanıtla
olamaz:

başörtüsü namustur, namusunu aç ne demek oluyor

26
14
yanıtYanıtla
AKIL:

dini kadın üzerinden yaşamayı bırakın kendi işinize bakın. kadının saçının görünmesi gerekir çünkü sürekli kapalı kalan saç derisinde bakteri, mantar türer her türlü mikrobik olay gerçekleşir. allah insanın zararına bir şey istemez. başörtüsü sıçak havalarda bayanları terletir rahatsız eder.

7
33
yanıtYanıtla
ABDUL ÖCALANIN ASILDIĞINI GÖRMEK İSTERİM:

ARKADAŞLAR ABDULLAH ÖCALANIN ASILMASI İÇİN 4 BİN İMZA YETERLİ İHTİYACIMIZ VAR DUYURULUR

25
14
yanıtYanıtla
alma:

BAŞINI AÇSA NE OLUR AÇMASA NE OLUR ÜLKEYE FAYDASI VARMI? KAFANIN İÇİ MÜHİM. KENDİLERİNE YENİ BİR KILIK KIYAFE BULURLAR AMA TÜRKİYE GİBİ BİR VATAN BULAMAZLAR.

15
23
yanıtYanıtla
OsmanlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Basi kapali olsa ne yazar. Yansin sicak havada

7
30
yanıtYanıtla
AteistmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bir tek saç telin gorunmesinden cehennemlik olacak kadar hassas çizgileri olan bir dine inaniyorsun,öbur taraftan da yetimin garibanin hakkini yeyip keseyi dolduruyorsun.yaw bu muslumanlarin herseyi gostermelik

16
19
yanıtYanıtla
topalmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kimliginde müslüman yazıp Allahın emirlerini uygulamayanin hristiyanlardan hiçbir farkı yoktur. Yarından itibaren gidip kimliginizi değiştirin. Din düşmanı provokatör pislikler.

28
5
yanıtYanıtla
Tüm 212 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title