Haberler

Bu kıyafetlere biçilen değer kafaları karıştırdı: Wayfair'in Türkiye ayağı mı var?

Güncelleme:

ABD'de kayıp çocukların e-ticaret siteleri aracılığıyla satıldığı iddiası gündeme bomba gibi düşerken Türkiye'deki bir e-ticaret sitesinde bazı çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlarla satılıyor olması kafaları karıştırdı. Duruma sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden açıklama bekliyor.

Kaçırılan çocukların şifreli bir şekilde e-ticaret siteleri aracılığıyla satıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olay sonrası Türkiye'deki bir alışveriş sitesinde de çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlarla satılması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

TÜRKİYE'DE 290 BİN LİRAYA ÇOCUK KABANI SATILIYOR

Özellikle koronavirüs salgını sonrası mağazalara olan ilginin azalması vatandaşlarımızı alışveriş sitelerine yöneltti. Gıdadan giyime kadar birçok ihtiyacını bu sitelerden karşılayanların dikkatini son dönemlerde bir alışveriş sitesinde yer alan bazı çocuk kıyafetlerindeki fahiş fiyatlar çekti. Ürünlere ilişkin ekran görüntüsünü alıp sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, 290 bin lira fiyat yazılan bu ürünlerin neden bu fiyata satıldığı sorusunu sormaya başladı. ABD'deki çocuk ticareti skandalının yankıları sürerken Türkiye'deki böyle bir olayın patlak vermesi sonrası vatandaşlar yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyor.

Bu kıyafetlere biçilen değer kafaları karıştırdı: Wayfair'in Türkiye ayağı mı var?

OLAY İLK OLARAK ABD'DE PATLAK VERDİ

ABD'de kaybolan çocuklarla aynı isme sahip ürünlerin on binlerce dolar fiyatla 2002 yılından beri mobilya ve ev eşyaları satan Amerika merkezli bir e-ticaret sitesi olan Wayfair'de satışa sunulması dünya gündemini bir anda değiştirdi. Wayfair skandalı, ilk olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşım sonrası patlak verdi. Paylaşılan videoda, Wayfair üzerinden satılan lüks dolaplara, çekmecelere, yastıklara ve diğer ürünlere kaybolan çocukların isminin verildiği ve bu ürünlerin değerinin onlarca kat üzerinde fiyatlarla satıldığından bahsediliyor.

ABD'yi sallayan çocuk ticareti skandalı sonrası Türkiye'deki e-ticaret sitelerindeki fiyatlar kafa karıştırdı

TESADÜFÜN BU KADARI

Bir örnekle açıklamak gerekirse yukarıdaki görsel, Wayfair'de satılan iki kapılı basit bir dolabı gösteriyor. Başka sitelerde 300 dolara satın alınabilen ancak Wayfair'de 10.899,99 dolar ücret ve Anabel 5 ismiyle listelenen bu dolabın, ABD'de 13 Mayıs'tan beri kayıp olan 14 yaşındaki Anabel Wilson ile ilgisi olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Bilir kişi:

Aslında olay genel olarak şudur, e ticaret mağazasında ürün kalmadığı zaman yüksek fiyat yazılarak ürünün soparis edilmesi engellemektedir.

2
15
yanıtYanıtla
DAHA İYİ BİLİR KİŞİ:

Hayır meslektaşım, o işler öyle olmuyor. Bu kadar fahiş fiyat olmaması lazımdı dediğin durumda bile. Var bir katakulli.

yanıt5
yanıt0
bilir kişiye cevappp:

Stokta yok ibaresinden haberiniz yok sanırım.

yanıt6
yanıt1
UZMAN KİŞİ:

YA O ÇOK PAHALLI OLANDAN SİPARİŞ VERMEK İSTERSEK BELKİ PARA ÇOK . MANTIKSIZ . SANKİ HEP FAKİRLER VAR ZENGİNLERİ UNUTMA. basit mantıksızlık direk kovarım böyle pazarlamacıyı

yanıt2
yanıt0
Çelik:

Kardeş bilir kişi yazmışsın ama pek bir şey bildiğin yok gibi

yanıt6
yanıt1
Sümbüllü:

Cehalet böyle bir şey herşeyi bilirsin. Kayıp çocuk isimleri o ürünlerde. Sen nerden biliyorsun genel olarak keko

yanıt4
yanıt0
Dürbünlü:

Arap şeyhleri alıyor bunları. Cariye hükmü ile hiç vijdanları da sızlamıyor. Ahlaksız gelenekleri yok etmek tüm insanlığın görevi

8
8
yanıtYanıtla
Dertli:

Müge anlıyı seyredin hala hacıda kaçırılan kadını bir arap zorla evlendi orada kaldı alamadık geriye. Amerikada var mı böyle?

yanıt0
yanıt0
Nermin:

Gitti gidiyordan bir kaç sipariş vermiştim ve orda da çok garip rakamlar mevcuttu. Genelde internetten alışveriş yaparım Trendyoldan da çok alışveriş yaptım ama dikkatimi çekmedi yada denk gelmedi. Gittigidiyor da gördüğümde Fiyatları Yanlış yazdıklarını Düşünmüştüm herkes internet kullanamıyor ama bu nasıl birşey aklım almıyor :(

0
0
yanıtYanıtla
Mert Demir:

Arap şeyhleri kadar başınıza taş düşsün. Dünyada sanki başka sapık yok. Önce Amerikaya bakın. Sapıkların başı orada.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title