Haberler

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken, Erbil'de

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken'i Erbil'de kabul etti.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken'i Erbil'de kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Masum'un Blinken'i kabulünde, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için yapılan hazırlıklar, istikrarın desteklenmesi, kurtarılan bölgelerde yeniden imar ve mülteciler konularının ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Musul operasyonu esnasında uluslararası çabaların artırılması ve tarafların gelecek operasyonun hazırlıklarını desteklemesi gerektiğini vurgulayan Masum'un, yerel ve uluslararası imkanların sığınmacıları karşılamak için seferber edilmesinin önemine dikkati çektiği aktarıldı.

Görüşmede, ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, yeni Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, ABD'nin Irak'taki Askeri Kuvvetleri Komutanı General Stephen Townsend de hazır bulundu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüşen Tony Blinken, Bağdat temaslarının ardından Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile de bir araya gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tony Blinken Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title