Haberler

ABD'den Ortadoğu ve Afrika Uçuşlarına Elektronik Cihaz Yasağı

Ortadoğu ve Afrika'da 10'dan fazla ülkeden ABD'ye yapılan direkt uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasının yasaklamasına yönelik düzenlemeye Atatürk Havalimanı'ndaki bazı yolcular tepki göstererek, anlamsız bulduğunu bildirdi.

Ortadoğu ve Afrika'da 10'dan fazla ülkeden ABD'ye yapılan direkt uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasının yasaklamasına yönelik düzenlemeye Atatürk Havalimanı'ndaki bazı yolcular tepki göstererek, anlamsız bulduğunu bildirdi.

ABD'ye direkt seferlerin öğleden önce yapılması nedeniyle söz konusu yasak Atatürk Havalimanı'nda bugün uygulanmazken, düzenleme ilerleyen günlerde hayata geçirilecek.

Yolculardan iş adamı İbrahim Coşkun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, alınan karara şaşırdıklarını belirterek, "Bu zamanda, böyle bir teknolojik çağın yaşandığı dünyada cep telefonundan büyük bir cihazın uçaklara alınmaması çok kötü bir şey. Herkesin elinde tableti, bilgisayar var. Her zaman işimiz bununla dönüyor. Böyle bir kararı şiddetle kınıyorum." dedi.

Coşkun, özellikle uzun uçuşlarda işlerin aksamaması için bu tür cihazların her zaman yanında olması gerektiğini, uçakta bu yasakla karşılaşırsa çok üzüleceğini kaydetti.

Almanya'ya giden Mustafa Uçar da seyahatlerinde her zaman bilgisayar taşıdığını, bu düzenlemenin sebebini bir türlü anlayamadığını söyledi. Uçar, bazı yolculuklarda söz konusu cihazlara çok ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Anlamsız bir karar diye düşünüyorum." diye konuştu.

"Bu uygulama bana göre hiç değil"

Yolculardan Abdülbaki Göral ise öğrenci olduğunu, sık sık farklı ülkelere uçakla gittiğini dile getirdi. ABD'nin getirdiği uçaklardaki elektronik eşya yasağını hiç uygun bulmadığını, havalimanına gelmeden bilgisayarını evde bırakmak zorunda kalacağını aktararak, "Uçuşlarda can sıkıntısına karşı bu tür cihazlar iyi geliyor. Çalışan insanların da buna ihtiyacı var. Benim öyle bir ihtiyacım yok ama onlar açısından daha zor olabilir. Bu uygulama bana göre hiç değil. Bana elektronik cihazlarım lazım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türk Hava Yolları (THY), bugün yaptığı açıklamada, ABD varışlı seferlerde cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alındığını, medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyaların uçak altı kargo bölümünde taşınabileceğini kaydetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Coşkun Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title