Haberler

ABD'de gündem, Trump'ın 'Nükleer futbol topu'nu Biden'a nasıl teslim edeceği

Güncelleme:

Donald Trump'ın Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacak olması, ABD'de bir ritüel olan ve eski başkanın yeni başkana verdiği "Nükleer futbol topu (nuclear football)" isimli çantanın nasıl teslim edileceği tartışmalarını da beraberinde getirdi. CNN'e konuşan uzmanlar çanta teslimatı için alternatif senaryoyu açıkladı.

ABD'de başkanlık değişimleri sırasında, başkanların her an yanlarında taşıdıkları "nükleer kodlar" da el değiştiriyor. "Nükleer futbol topu (nuclear football)" olarak anılan ve bir askeri yetkili tarafından her an başkanın yanında taşınan çanta, görevini bırakan başkandan yeni başkana geçiyor. Yeni başkanın yemin töreninde, çanta iki ismin askeri personeli arasında el değiştiriyor.

TRUMP'IN "AYRI VEDA PARTİSİ" İŞLERİ KARIŞTIRDI

Ancak Donald Trump'ın, Joe Biden'ın yemin törenine katılmak yerine Florida'da kendisine veda partisi düzenleyecek olması, bu devir teslimi karmaşık hale getirdi.

ABD'de gündem, Trump'ın 'Nükleer futbol topu' isimli çantayı Biden'a nasıl teslim edeceği

TRUMP'TAKİ KODLAR ETKİSİZ HALE GELECEK VE YENİ KODLAR BIDEN'A VERİLECEK

CNN International'a konuşan konunun uzmanlarına göre, Trump'ın yanında, görevi resmen bırakmış olacağı 23:59:59 saatine dek içindeki kodların aktif olduğu bir "nükleer futbol topu" bulunacak. Bununla birlikte, Biden'a bu saatte teslim edilecek ikinci bir "nükleer futbol topu" bulunacak. Biden yemin eder etmez kendisi için hazırlanan çantayı teslim alacak, Trump'ın yanındaki çantadaki yazılımın içerdiği kodlar ise anında geçersiz hale gelecek. Trump'a çantayı taşımak için eşlik eden askeri yetkili de Washington'a dönecek.

ABD'de gündem, Trump'ın 'Nükleer futbol topu' isimli çantayı Biden'a nasıl teslim edeceği

NÜKLEER KODLARIN OLDUĞU ÇANTANIN İÇİNDE NE VAR?

"Nükleer futbol topu" adı verilen çanta, başkanlara her an eşlik eden bir askeri personel tarafından taşınıyor. İçinde, bir başkanın nükleer saldırı emri vermesinin önünü açan ekipmanlar, yetki belgeleri ve emri veren kişinin başkan olduğunu kesinleştirmeyi amaçlayan, 3 inç (7,3 santimetre) ile 5 inç (13 santimetre) boyutlarında olan ve "bisküvi" olarak adlandırılan bir dijital yazılım bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (11)

ömer:

inşallah o silah ları kendilerinde denerler

21
1
yanıtYanıtla
Merkür:

Bölünün gitsin

16
2
yanıtYanıtla
Gölge:

Dostum bölünmezler. Karışıklık kargaşa elbet olur ama bölünme çok zor.

yanıt4
yanıt3
türkiyede:

Türkiyenin önümüzdeki seçimlerde böyle mi yaşanacak. . Prova bu mu

13
5
yanıtYanıtla
Gölge:

İddalı bir cümle. Senaryo çok yazılır.

yanıt1
yanıt0
Gölge:

Dünyada söz sahibi çantalardan birisi :D

14
3
yanıtYanıtla
ADAM:

Eskiden krallar milyonlarca kişiyi öldürebilecek ordularla gezerlerdi. Şimdi milyonlarca kişiyi öldürecek yazılımla geziyorlar. Kim bilir gelecekte nasıl olacak, ama değişmeyen tek şey tüm dünyanın kaderinin birkaç kişinin elinde olduğu gerçeği

11
0
yanıtYanıtla
Tabeliya golü:

Catlak ya adam

4
0
yanıtYanıtla
Dede:

Her şey ordunun ajanlarda biter

2
1
yanıtYanıtla
h:

bu amerikalılar hepden deliki böyle bir ruh hastası adamı seçtiler şizofern hastası

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title