Haberler

ABD Bankası Wells Fargo'nun Bölge Liderliğine Dilek Mutus Atandı

Güncelleme:

ABD'nin önemli bankalarından Wells Fargo'nun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi liderliğine Dilek Mutus atandı.

Amerika'nın en büyük şirketleri listesinde 27. sırada yer alan Wells Fargo'nun gerçekleştirdiği yeni yapılanma ile birlikte Dilek Mutus, bankanın Dubai-DIFC, İstanbul-Türkiye ve Johannesburg-Güney Afrika'daki ofislerini kapsayan, GFI-EMEA olarak adlandırılan bölgenin liderliğini üstlenecek.

3 BÖLGEYİ YÖNETECEK

Mutus, bankacılık kariyerine Bank of New York'taki Orta Doğu ve Afrika bölümünün başkan yardımcısı olarak başladı. Wells Fargo'nun selef kurumu olan First Union'a, 1997 yılında İstanbul temsilci ofisini kurduğunda katıldı ve bankanın Türkiye, İsrail ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki (CIS) mali kuruluşlarla ilişkilerinden sorumlu baş temsilcisi olarak görev yaptı. Türkiye, İsrail ve CIS'in yanı sıra Orta ve Doğu Avrupa, Rusya ve Baltık Ülkeleri'ni içeren Gelişmekte Olan Avrupa için 2001 yılında bölge yöneticiliğine terfi etti. 2006'da sorumluluklarının kapsamı genişleyen Mutus, yeni oluşturulan EMEA bölgesinin başkanı oldu. 2011'de yeni oluşturulan TRAMS bölgesiyle birlikte Dilek Mutus'un sorumlulukları, Güney Asya'yı içerecek şekilde daha da genişledi.

Dilek Mutus'un İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Pazarlama diploması ve Washington, D.C.'deki George Washington Üniversitesi Finans ve Yatırım bölümünden İşletme Yüksek Lisansı derecesi bulunuyor. Mutus, Türkiye'de American Business Forum kurulunda ve Türk Eğitim Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyetinde yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Wells Fargo Orta Doğu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title