Haberler

Abbas'tan İsrail İhlallerine Karşı Kıyamet Kilisesi Atağı - Saib Ureykat

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat'ın basın açıklaması Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail yönetiminin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eskişehir bölgesinde bulunan Kıyamet Kilisesi başta olmak üzere diğer kilise ve taşınmazlarına vergi uygulama planına karşı, 13 ülke temsilcisine söz konusu uygulamayı reddeden bir mektup verdi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, aralarında Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu'nun da bulunduğu 13 ülke temsilcisi ile işgal altında yer alan Batı Şeria'daki Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat'ın toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın yabancı ülke temsilcilerine, İsrail'in Kudüs'teki kiliselere ilişkin uygulamaları reddettiğini ve uluslararası camianın "acilen" müdahalede bulunmasını talep eden bir mektup teslim ettiğini belirtti.

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, "Filistin Devlet Başkanı, Kudüs'teki mukaddesat üzerindeki Haşimi vesayeti sahibi Ürdün Kralı 2. Abdullah ve mukaddesat ile ilgili diğer taraflarla tam bir koordinasyon içerisinde büyük bir çaba sarf ediyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Filistin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title