Haberler

AB Ülkeleri, Türkiye'nin Pozisyonuna Geldi

Güncelleme:

AB zirvesi sonunda Almanya Başbakanı Merkel, "Suriye'de sivillerin kendilerini güvende hissedecekleri bölgelerin oluşturulması konusunda görüş birliğine vardık" dedi.

Avrupa Birliği (AB), Suriye'de tarafları kuzeyde yer alan sivillere yönelik bombardımanları durdurmaya çağırdı. AB ayrıca güvenli bölgeler oluşturulmasını da istedi. AB ülkesi ülkeler, özellikle Halep ve Türkiye sınırı arasında kalan bölgede bombardımanların sona erdirilmesi ve sivil halka yardımların genişletilmesi çağrısı yaptı.

"GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK"

Zirve sonunda dün gece açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Suriye'de sivillerin kendilerini güvende hissedecekleri bölgelerin oluşturulması konusunda görüş birliğine vardık" dedi.

"HALEP İÇİN DE GEÇERLİ"

Bunun örneğin Türkiye sınırına yakın Azez bölgesinde olabileceğini kaydeden Merkel, "On binlerce insan korkuyorsa, bombalanmaktan endişe duyuyorsa, özellikle buraların bombalanmaması konusunda anlaşılabilmesi mümkün olmalı. Bu durum sembolik değeri olan Halep için de geçerli" diye konuştu.

"GÖRÜŞMELER YOLUYLA ÇÖZÜM BULMAYA ÇAĞIRDIK"

Merkel, Esad rejimi ve ona destek veren tarafları Halep bölgesinde de görüşmeler yoluyla çözüm bulmaya çağırdıklarını söyledi.

"UÇUŞA YASAK BÖLGE FİKRİ GÖRÜŞÜLMEDİ"

Alman basınına yansıyan haberlerde, zirve sonunda AB ülkelerinin üzerinde anlaştığı metinde, Esad ve destekçilerinin ılımlı muhaliflere yönelik bombardımanları durdurması talebinin de yer aldığına dikkat çekildi. Merkel'in hafta başında gündeme getirdiği uçuşa yasak bölge fikrinin ise AB zirvesinde görüşülmediği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avrupa Birliği Angela Merkel Almanya Türkiye Dünya Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (33)

Yigit:

Bence biz AB ye girmek için artık hiç ugrasmamaliyiz. Zaten batiklar arkadaşlar Portekiz İspanya İtalya borç batağında ama AB öyle bir örtüyor ki ustunu! Bizim borçları da tüm dünyaya rezil ediyorlar. uyan tüm kurt laz çerkeş kardeşim biz biriz beraberiz! Oyun büyük hepimize karşi oynuyor bu devletler!İngiltere bile anlaşma yaptı abden çıkmamak icin! Ve 2017 de referanduma gidecekler abden çıkıp çıkamamakla ilgili. bizim almancılar bile batıyı öve öve hayran ettiler bizi uyutularTURKİYEM oyun byuk

48
4
yanıtYanıtla
biz adam olmayız:

salla avrupayı abdyi rusayasını. biz kürt türk arap fars kardeş değil miyiz. bu ne zulümdür birbirimize reva görüyoruz. biz kardeşiz.

39
1
yanıtYanıtla
Gerçek:

Keşke herkes farkına varıp kardeş kani akmasa

yanıt3
yanıt1
sungur:

HERKEZ AKILLI OLSUN. . . . . . AB Yİ BAŞINIZA YIKARIZ. . . . ALLAH TÜRKÜ YÜCELTSİN

23
11
yanıtYanıtla
kurt mehmet:

turkiye emin ellerde hic kimse merak etmesin sonunda herkes reise duaa edecek

25
4
yanıtYanıtla
Iyi arastirin:

ya tersi olursa kim kime guvenecek. reis her soyledigini iki gecmeden yalanliyor. ornek mi. esat, regenekon, cemaat, israil, cozum sureci. hepsiyle dosttu simdi hepsine dusman.eee kime inanacaz. hep mi o hakli.

yanıt10
yanıt14
AVRUPAYI TAKAN MI VAR:

RUSYA İZİN VERMEZ. . . AÇ AVRUPANIN KENDİSİNE HAYRI YOK. . . BURDA OYUN KURUCU RUSYADIR. . . GERİSİ İŞKEMBEİ KÜBRADIR. . .

15
12
yanıtYanıtla
Antep li.v:

Bu ateş cennetin oluşmasında t.c hükümetinin epey katkısı var şimdi ağlamaya gerek yok bunun böyle olacağı düşünülmelidir ama hayli düşünceleriniz buna engel oldu

13
6
yanıtYanıtla
ref:

enayilik yaptın 10 milyon adamı iceri doldurdun orda kalan 300 500 bin adma karidor oluşsa ne oluşmasa ne

12
6
yanıtYanıtla
adam:

Herkes kendi cikarlari pesinde. Iyi hos da insanlik yolda kaldi bu arada. Avrupa mülteci istemiyor, Türkiye mültecilerle ABi tehdit ediyor, YPG ye savas ilan ediyor, ISIDi besliyor, Rusya, iran Suriye ABD Suudi, Katar kendi oyunlarinda. Olan garibime oluyor, her zaman oldugu gibi. Bu dünya liderligiyle, dünyaya meydan okumayla degismiyor. Yaziklar olsun, hepinize!

11
7
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title