Haberler

90 Hanelik Köye Tartan Zeminli Lüks Saha

Atabey İlçesine Bağlı Harmanören Köyüne Köylere Hizmet Götürme Birliği Tarafından Tartan Zeminli Çok Amaçlı Spor Sahası Yapıldı. Lüks Özellikleri ile Dikkat Çeken Spor Sahasının Örneği 300 Bin Nüfuslu Isparta'da Bile Bulunmuyor.

Atabey ilçesine bağlı Harmanören köyüne Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tartan zeminli çok amaçlı spor sahası yapıldı. Lüks özellikleri ile dikkat çeken spor sahasının örneği 300 bin nüfuslu Isparta'da bile bulunmuyor.

Harmanören köyüne kazandırılan çok amaçlı spor sahası görenleri şaşkına çeviriyor. 90 hanelik 20 yaş altı grubundan 40 kişinin yaşadığı köye açılan spor sahası özellikleriyle dikkat çekiyor. Gençlerin öğrenci azlığı nedeniyle taşıma eğitimle ilçe merkezinde eğitim gördüğü öğrenilirken bu nedenle hafta içleri spor sahasının kapalı olduğu belirlendi.

Spor sahasını yapan firmanın Genel Müdürü Mehmet Gürel, saha yapımında kullanılan malzemelerin Avrupa'da yol yapımında da kullanıldığını belirterek "Saha zemini -40 dereceye kadar donmama ve su tutmama özelliğine sahip" dedi.

KÖYÜN TAHSİL SEVİYESİ YÜKSEK

Tartan zeminli sahanın 300 bin nüfuslu Isparta'da bile bulunmadığı öğrenilirken kentte yapılan ve iki ay önce açılan sahaların beton zeminli olduğu belirlendi. Isparta'da böyle bir saha bulunmamasına tepki gösteren vatandaşlar, "300 bin nüfuslu Isparta'da saha sıkıntısı yaşanırken 90 haneli bir köye böyle saha neden yapılıyor" dediler.

Spor sahasının açılmasıyla birlikte köyde yaşayan gençlerin burada spor yaptığını söyleyen Harmanören köylüleri ise, "Köyümüzde spor büyük ilgi görüyor. Diğer köylere oranla okuma oranımız çok yüksek. Bu köyden 70 doktor, 5 hakim, 10 avukat ve milletvekilleri çıktı" dedi.

(OB-SE-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title