Haberler

PKK ve 8 Terör Örgütü Türkiye'ye Karşı Birleşti

Güncelleme:

PKK, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, Devrimci Karargah ve MLKP terör örgütleri 'Halkların Birleşik Devrim Hareketi' adı altında birleşti.

MLKP, PKK, TKP/ML, DKP, MKP, TKEP/L, TİKB, THKP-C/MLSPB ve Devrimci Karargah, Aralık ayından itibaren yürütülen tartışma sürecinin ardından Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin kuruluşunu ilan etti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi, Kandil'de düzenlenen toplantı ile açıklandı. Kandil'deki basın toplantısında konuşan Duran Kalkan şunları söyledi:

"FAŞİZME KARŞI ORTAK MÜCADELE"

Kalkan, "Devrim ve sosyalizmin zaferde kararlı olduğunu bir kere daha ilan ediyoruz. 12 Mart 1971 darbesi Denizleri, Mahirleri, İbrahimleri katletti. Ancak onların ruhu, direnişleri, bilinçleri, amaç ve özlemleri burada bulunuyor. Özgürlük, demokrasi ve sosyalizm iddiamızı 45 yıl önce olduğu gibi bugünde sürdürüyoruz. Yeni bir faşist diktatörlük kurmaya çalışan AKP faşizmine karşı devrimi başarıya ve zafere götürme amacıyla bu birliği kurmuş bulunuyoruz. Faşizme karşı mücadele etmek isteyen tüm kesimlere birliğimiz açıktır, ortak mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız" şeklinde konuştu.

BAYIK ARALIK AYINDA SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cemil Bayık, yürütülen tartışma süreciyle ilgili Aralık ayında şu sözleri söylemişti:

"Teslim olmayacağız. Direneceğiz. Biz mevcut durumda, tüm olanaklarımızla ve elimizdeki tüm kaynaklarla varoluş mücadelesi veriyoruz. Yakında Türkiye'nin içinden ve dışından gelen başka örgütlerle birlikte yakında bir devrimci direniş cephesinin kuruluşunu ilan etmeyi öngörüyoruz. Adını veremeyeceğim bu örgütler, AKPrejimine karşı bizimle aynı mücadeleyi paylaşıyorlar ve bizimle birlikte mücadele edecekler."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Duran Kalkan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (914)

Zazalarin Birligi:

Iste olay bu yillartdan beri yapilmasi gerekende bu idi ve simdi gerceklesti gec oldu ama iyi oldu yasasin Türkiye Halklarinin ortak m cadelesi yasasin Devrimci mücadelemiz ve bu birlige Zazalarda Dahildir Zazalarda tüm gücülyle desteklerini sunacaklartdir . .

11
81
yanıtYanıtla
ALP:

İran daki gibi vatana ihanet de idam çıkmadığı sürece, idam gelmediği sürece bu gibilerle başımız çok ağrır. kahrolsun hainler.

74
2
yanıtYanıtla
dersimli ali:

halk için savaştığını iddia eden halka zarar veren teröristler. . defolun lan .

65
5
yanıtYanıtla
KÜRT KIZI:

Siz kürtleri temsil etmiyorsunuz kürt milleti her zaman müslümandı ve müslüman kalacak sizin gibi dinsiz avrupa şeytanın uşakları hizmetkarları olmayacak Allahın laneti sizi yesin bitirsin artık bu milletin üzerinden düşün yetti artık

57
12
yanıtYanıtla
PKK:

dİRENIS ZAFERE GOTURECKTIR ELBET Zalim yenılıp Devrimci kazanacak yasasın komınızım

11
56
yanıtYanıtla
Rasim DUMAN:

Gülmemek elde değil; alfabedeki bütün harfleri kullanmışlar. Bu haber sitesinde yazmaya yeni başladım. Aslen Kürdüm ve asker emeklisiyim. Haberde adı geçen bütün örgütler, hem Türkiye''ye, hem de bizzat Kürtler''e ihânet içindedirler. Biz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşlarıyız. 27 sene TSK üniformasını şanla-şerefle taşıdım ve kimse de benim Kürt''lüğümü sorgulamadı. Kürt olmamdan dolayı en küçük bir tahkir, istiskal ve muâhezeye maruz kalmadım. Sizler ''sahte'' Kürtlersiniz, vesselâm !

65
1
yanıtYanıtla
YENİ OSMANLI:

YAŞASIN KÜRT TÜRK KARDEŞLİĞİ

yanıt2
yanıt0
Selma:

Türkiyenin çoğu aptal olduğu için solcuları ve sol hareketi anlama kapasiteleri yok. Sabah akşam çalışır asgari ücretle geçinmeye çalışır oyunuda gider akpye atar.

10
56
yanıtYanıtla
TC:

Çok akıllıysan Rusyaya git orada yaşa. tam sana göre bir yer.

yanıt9
yanıt2
ibrahim:

akıllı selma. herkes aptal siz akıllısınız. cahilliğin yazdığın iki satırla bile belli oluyor, kendini akıllı gören körler sizi.

yanıt1
yanıt0
Tüm 914 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title