Haberler

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Hastanede (2)

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle hastanede tetkiklerden geçti.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle hastanede tetkiklerden geçti.

Demirel, akşam saatlerinde geldiği Özel Güven Hastanesi'nde sağlık durumuyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Basında ve sosyal medyada sağlık durumuyla ilgili haberlerin yer aldığını dile getiren Demirel, bu durumun tedirginliğe sebep olduğunu anlatarak, "Şu saatte dahi yüzlerce telefon geldi. Buraya kadar geldiniz. Sizden saklanan bir şey yok. Sağlığım iyidir. Allah'a şükür bizi sevenler, bizimle ilgili olanların telaş etmesine gerek yok" diye konuştu. Güven Hastanesi'ni evi gibi gördüğünü belirten Demirel, "Değerli hekimler var. Bu hekimler beni takip ederler. Kontrolden geçmek üzere buraya geldik" dedi.

Demirel, kalp ritminin bozuk, tansiyonunun yüksek olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, tansiyonun ve şekerinin kontrol altında bulunduğunu, ancak bu kontrollerin yetmeyeceğini ve bunlara sebep olan hususları gözden geçirecek bir takım tıbbı araştırmalar gerektiğini söyledi. "Geceyi hastanede mi geçireceksiniz" sorusu üzerine Demirel, "Önümüzdeki saatlerde bu tetkikler biterse eve gideceğim. Eğer bitmezse burada kalacağım" cevabını verdi.

Demirel, başka bir soru üzerine de bugün Antalya'dan döndüğünü, hastaneye gelmesinin seyahat öncesi verilmiş bir karar olduğunu kaydederek, "-Seyahatten döner dönmez kontrolleri tekrar yapalım- dedi arkadaşlar, biz de dedik ki eve gitmeden uğrayalım. Kontroller her 3-4 ayda bir yapılıyor" diye konuştu.

DEMİREL'İN DOKTORU AYLİN CESUR

Demirel'in doktoru Aylin Cesur, kendisinin 11 Eylül'den beri Antalya ve Isparta'da hem yaz tatili yaptığını hem de bir takım açılışlar yaptığını açıkladı. Cesur, Süleyman Demirel'in sağlığının yerinde olduğunu dile getirerek, Antalya'ya gitmeden önce gribal bir enfeksiyon geçirdiğini, bu kapsamda Ağustos'un sonunda tetkiklerin yapıldığını, tatil dönüşü tahlil ve tetkiklerin tekrarlanmasının istendiğini ifade etti. Bunun için hastaneye geldiklerini kaydeden Cesur, "Cumhurbaşkanı son derece sağlıklı. Kontrolleri ve tetkikleri yapıldıktan sonra evimize gideceğiz, herhangi bir sorun yoktur" dedi.

BAŞHEKİM TEVFİK ALİ KÜÇÜKBAŞ

Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, Demirel'in kontrollerini tıbbı olarak gerekli görülen zamanlarda yaptıklarını bildirdi. Küçükbaş, seyahat öncesinde Demirel'in gribal enfeksiyon geçirdiğine dikkat çekerek, "Şimdi kendilerini daha iyi gördüğümüz için çok memnunuz. Hem önceden planlanmış olan bu yöndeki tetkiklerimizi kontrol etmek, hem de yılda 2 kez yaptığımız genel vücut kontrolü, check-up bu fırsatla tekrarlamak istedik" ifadelerini kullandı.

"EYMÜR, MUHATABIM DEĞİL"

Süleyman Demirel, Mehmet Eymür'ün basında yer alan iddialarının hatırlatılması üzerine, "Muhatabım değildir Mehmet Eymür. Devletin bir memurudur. Ben bu konuda cumhurbaşkanı olarak karşı karşıya gelmem. Ben kendisine bir cevapta da bulunmam. Söylediği şeyi de önemsemem" dedi.

Demirel'in hastanede ziyaret eden eski TBMM Köksal Toptan da, çıkışta gazetecilere, "Antalya'da tatilinden dönüşünde bazı rutin kontrolleri olacakmış. Eve gitmeden önce kontrol yaptırmak için buraya gelmişler. Bir şey yok, her şey yolunda" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Mehmet Eymür Aylin Cesur Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title