Haberler

741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri

Karaman Valisi Fahri Meral, Türkçeye sahip çıkmanın, başka dillerin olumsuz etkisinden koruyup geliştirmenin devletin olduğu kadar toplumun da en önemli görevlerinden olduğunu belirtti.

Karaman Valisi Fahri Meral, Türkçeye sahip çıkmanın, başka dillerin olumsuz etkisinden koruyup geliştirmenin devletin olduğu kadar toplumun da en önemli görevlerinden olduğunu belirtti.

Karaman'da, 741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri düzenlendi.

Ermenek ilçesine bağlı Balgusan köyünde, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Ermenek Kaymakamı Nurhalil Özçelik, il Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen ve vatandaşlar Karamanoğlu Mehmet Bey'in türbesine ziyarette bulunup, dua etti.

Ziyaretin ardından köy meydanında düzenlenen programda konuşan Vali Meral, bundan 741 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey'in yayımladığı fermanın Karaman için aziz bir hatıra olmanın ötesinde, yarınlara taşınması gereken bir miras olduğunu vurguladı.

Karaman'ın bu sorumluluğu ve duyarlılığını, tüm Türk dünyasına taşımanın mutluluğunu yaşadığını belirten Meral, şunları kaydetti:

"Mehmet Bey yayınladığı fermanla Türkçeyi devlet dili olarak ilan etmiştir. Dil bir toplumu millet yapan en önemli unsurlardan birisi ve insanlar arasında duygu düşünce inanç birliği oluşturulmasında en önemli yapı taşıdır. Dilimiz milli kimlik ve kişiliğimizin temel unsuru, milli birlik ve bütünlüğümüzün temel harçlarından birisidir. Dünyanın en zengin, en köklü dillerinden olan Türkçemizin millet olmamızda, milli birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemizde, kültürümüzü bugünlere taşımamızda yeri ve önemi tartışmasızdır. Türkçemize sahip çıkmak, başka dillerin olumsuz etkisinden koruyup geliştirmek, devletin olduğu kadar toplumun da en önemli görevlerinden birisidir. Unutmayalım ki güçlü diller güçlü medeniyetlere sahip olmakla olur."

Belediye Başkanı Uğur Sözkesen de Türk Dil Bayramı'nın 741. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Ermenek Lütfi Elvan Kent Meydanı'nda devam eden programda öğrenciler folklor gösterileri sundu.

Etkinlikte "Paldır Küldür" tiyatro grubu tarafından temsili olarak dil ile ilgili fermanın yayınlanması canlandırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Dil Bayramı Uğur Sözkesen Ak Parti Ermenek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title