Haberler

70 Heykele "Derin, Deniz ve Dalga" Temasıyla Hayat Verdiler

ART Heykel ve Tasarım Atölyesi'nde çalışmalarını sürdüren 14 heykeltraşın eserlerinin yer aldığı "3D" isimli karma heykel sergisi açıldı.

ISD-ART Heykel ve Tasarım Atölyesi'nde çalışmalarını sürdüren 14 heykeltraşın eserlerinin yer aldığı "3D" isimli karma heykel sergisi açıldı. 70 heykeli sanatseverlerin beğenisine sunan sergi, sanat ve cemiyet dünyasını Yalıkavak'ta buluşturdu. Ünlü tenor Hakan Aysev açılışta davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Bodrum Yalıkavak'ta ISD-ART Heykel ve Tasarım Atölyesi'ne ait galeride, 14 heykeltraşın eselerinin yer aldığı "3D" isimli karma heykel sergisi dün akşam açıldı. Atölyenin sahibi Ayşın Öztürk İşeri tarafından 12 yıldır verilen kurs ve eğitimlere katılan sanatçılar, yıl içinde yaptıkları çalışmaları, Yalıkavak'taki atölyeye ait ISD-ART Galeri'de sanatseverlerin beğenisine sundu. 14 sanatçının katıldığı ve 70 eserin yer aldığı sergi sanat ve cemiyet dünyasını da bir araya getirdi. Sergide bronz, camdan, çeşitli malzemeler kullanılarak kaynak ve yapılarak hazırlanan farklı boyuttaki heykeller sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Geçmiş yıllarda uluslararası birçok sergide Türkiye'yi temsil eden sanatçıların eserleri büyük ilgi gördü.

BU SENE 6'NCISI DÜZENLENİYOR

Sanatçı Ezgi Demir, "Bu sene sergimizin altıncısını düzenliyoruz. Bodrum'da yine birbirinden keyifli 14 heykel sanatçısı sergide yer aldı. Bu yıl ki sergi konseptimiz, 3D oldu ve "derin, deniz ve dalga" ile ilgili çalışmalarımızı bu konsept üzerinde yansıttık. Galeride de o yüzden özgün eserler var. Umarım Bodrum'da da sanatseverler keyifle izlerler" dedi.

TEMA: DERİN, DENİZ VE DALGA

Sergide eserleri yer alan sanatçı Evren Can ise "Heykellerimiz daha çok bronz ağırlıklı. Bunun dışında farklı malzemelerle kullanan arkadaşlarımız var. Her yıl değişik bir temayı işliyoruz. Bir yıl boyunca galeride tüm arkadaşlarımız çalışıyoruz. Heykelin her aşamasında herkes aktif bir şekilde görev alıyor. Bu yıl "derin, deniz ve dalga" teması vardı. Bu seneki çalışmalarda farklı olarak cam, bronz ve kaynak çalışmaları var. Bunun yanında sanatçılarımız, uluslararası sergilere katılmış, davet edilmiş ve bu sergilerde ödül alıp ülkemizi temsil etmiş sanatçı arkadaşlarımızın katıldığı güzel bir sergi. Bodrum'a sanatseverleri bekliyoruz. Sergimiz eylül ayı sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

Serginin açılışında ünlü tenor Hakan Aysev sahne aldı. Aysev, seçkin opera eserleri ile Barış Manço, Neşet Ertaş, Selami Şahin, Tanju Okan gibi sevilen sanatçıların parçalarını seslendirdi. Serginin açılışına katılan davetlilerde Aysev'in seslendirdiği şarkılara eşlik etti. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title