Haberler

7 Teröristi Öldürdükten Sonra Teslim Olan Terörist İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi

2007 Yılının Mart Ayında Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde Bir Mağarada Eylem Hazırlığında Olan PKK'lı Gruptan 7 Teröristi Öldürdükten Sonra Teslim Olan Terör Örgütü PKK Üyesi 'Brusk' Kod Adlı Galip Enyüce İçin Savcı Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası İstedi.

2007 yılının Mart ayında Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir mağarada eylem hazırlığında olan PKK'lı gruptan 7 teröristi öldürdükten sonra teslim olan terör örgütü PKK üyesi 'Brusk' kod adlı Galip Enyüce için savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Kulp ilçesine bağlı Yaylak köyü yakınlarında bulunan Şinak tepesi mevkisindeki mağarada saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK üyesi 7 teröristi, kendisini ajanlıkla suçladıkları için öldürdükten sonra teslim olan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan PKK'lı terörist ''Brusk'' kod adlı Galip Enyüce hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Enyüce'nin 1998-1999 yıllarında Bingöl'ün Genç ilçesi ve kırsalında terör örgütü PKK adına 4 eyleme katıldığı belirtildi. İddianamede, sanık Enyüce'nin de aralarında bulunduğu terörist grubun 2 defa Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdiği bu çatışmalarda 17 teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

İddianamede, sanık Enyüce'nin Şubat 1999'da Genç ilçesinde Mehmet Tutkal'a ait kahvehanenin silahla taranması nedeniyle 3 vatandaşın ölümü 5 vatandaşın da yaralanması eylemini gerçekleştiren grupta bulunduğu kaydedildi.

Sanık Enyüce'nin ayrıca 2006 Ağustos ayında da ağaç kesme ve yükleme işlemi yapan işçilere terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı belirtildi.

İddianamede, sanık Enyüce'nin savunmalarına da yer verildi.

Terör örgütü PKK'ya 1998 yılında ekonomik sıkıntılar ve aile içi sorunlar nedeniyle girdiği psikolojik bunalım sonucu katıldığını belirten Enyüce, savunmasında, ''Örgütten 2003 yılında kaçtım. Güvenlik güçlerine teslim olmadım. Ancak örgüt, benim kampa geri dönmem için ailemi tehdit etmeye başladı. Ben de ailemi düşünerek tekrar 2005 yılında terör örgütüne katıldım'' dedi.

AJAN MUAMELESİ GÖRDÜM Savunmasında, yeniden katıldığı örgütte kendisine, ''Korkak'' ve ''Ajan'' muamelesi yapıldığını belirten Enyüce, ifadesinde şunları anlattı:

''Yeniden katıldığım örgütte bana aşağılayıcı ve küçük düşürücü baskılar yapıldı. 'Korkak' ve 'ajan' muamelesi gördüm. Kulp ilçesi yakınlarındaki sığınakta kış üslenmesindeyik. Bulunduğum gruptakiler sık sık kendi aralarında beni işaret ederek fısıldaşarak konuşuyorlardı. Bana 'Senin cezan infaz edilecek' deniliyordu. Beni öldüreceklerini düşündüm. Onlar uyku tulumunda uyurken kalkıp, sığınaktaki 7 örgüt üyesini silahla taradım. Kulp'a gelerek, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim oldum''.

İddianamede, sanık Enyüce hakkında, terör örgütünde bulunduğu süre içerisinde katıldığı 4 eylemden dolayı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK), ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' suçunu kapsayan 302/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Sanık Enyüce'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

7 TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLMESİ MEŞRU SAVUNMA İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Enyüce'nin 7 PKK'lı teröristi öldürmesi olayıyla ilgili de görevsizlik kararı verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen görevsizlik kararında, sanık Enyüce'nin PKK'lı 7 teröristi öldürmesi eylemini 'Meşru savunma' sınırları içerisinde gerçekleştirdiği, eylemin ''Terör saikiyle'' gerçekleştirildiği yönünde herhangi bir kanıt elde edilemediğinden bu olayla ilgili görevsizlik kararı verildiği kaydedildi.

(AŞ-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title